Sou a: Inici / Noticies / Vilarasau i Belbel porten 'Fedra' a Igualada

Vilarasau i Belbel porten 'Fedra' a Igualada

L’obra compta també amb un equip estel∙lar d’actors i actrius com Lluís Soler, Mercè Sampietro o Jordi Banacolocha
28-04-2015
Vilarasau i Belbel porten 'Fedra' a Igualada

L'equip artístic de Fedra. Foto: David Ruano

El proper dissabte, 2 de maig, a les 21h, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà un dels grans caps de cartell pel que fa a la programació teatral d’aquesta temporada: Fedra, obra dirigida per Sergi Belbel i interpretada per Emma Vilarasau, Lluís Soler, Xavier Ripoll, Queralt Casasayas, Mercè Sampietro, Jordi Banacolocha i Gemma Martínez. 

Vilarasau, acompanyada d’aquest equip d’actrius i actors de primera magnitud, assumeix el repte de donar vida a un dels personatges femenins més importants del teatre de tots els temps, una dona independent, forta i decidida, que malgrat les seves virtuts, acaba sent víctima de la seva irrefrenable passió humana. 

Un drama “perfecte” · El director, Sergi Belbel, ha afirmat que “segons els entesos, si una obra dramàtica de l'anomenat classicisme francès s'acosta a la perfecció tant formal com temàtica, aquesta és, sens dubte, la Fedra de Racine”. A partir de les tragèdies d'Eurípides i Sèneca, el gran autor del segle XVII francès, compon un profund i impactant retrat del desig femení, de l'amor no correspost, de la pulsió sexual soterrada i exorbitant, del sentiment de culpa, de l'autodestrucció, de la vulnerabilitat i dels perills de la passió, de la complexitat de les relacions familiars i dels tabús de la nostra societat. En aquesta obra, la fogositat d'un amor secret, ocult, pecaminós, esclata davant de l’espectador amb una impudícia i una sensualitat desbordants. I tot plegat, a través de la paraula, dels famosos versos alexandrins, que, en el cas de Racine, són simples, entenedors, directes i plens de força i de teatralitat. Fedra, enamorada del seu fillastre Hipòlit, no escolta el que li dicta la raó i, cegada per la passió, li confessa el seu amor. Ferida pel rebuig d’Hipòlit, Fedra torna a deixar‐se portar per un arravatament i calumnia en públic al seu fillastre.

Es tracta d’una obra mestra interpretada per una de les millors actrius catalanes i dirigida per un dels autors i directors més emblemàtics de la dramatúrgia catalana contemporània.

Venda d’entrades · La funció, organitzada per l’Institut Municipal de Cultura (IMC), forma part del Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.  Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h i el dissabte d'11 a 14h. També des de dues hores abans a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. També es poden comprar a www.ticketea.com.

  • Compartir
Pertany a: