Sou a: Inici / Noticies / Felicitació a les millors estudiants de la Selectivitat 2014

Felicitació a les millors estudiants de la Selectivitat 2014

Aquest dijous, 10 de juliol, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i la regidora d'Ensenyament i Universitats, Anna Bacardit, han traslladat la felicitació en nom de la ciutat a les tres millors estudiants de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) al centres educatius de la capital de l’Anoia.
10-07-2014

Aquest dijous, 10 de juliol, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i la regidora d'Ensenyament i Universitats, Anna Bacardit, han traslladat la felicitació en nom de la ciutat a les tres millors estudiants de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) al centres educatius de la capital de l’Anoia. En aquesta ocasió han estat tres alumnes de l’IES Joan Mercader, Laia Rius Borrell amb un 9,00, Alba Compte Rosich amb un 8,95 i Aina Marsal Olivan, amb un 8,85. Mariona Padró Riba, de l’Escola Pia, ha tret també un 8,85, tot i que amb una nota de Batxillerat lleugerament inferior i, per tant, ha estat quarta.

La novetat d’aquest curs és que, a banda de la recepció institucional, l’Ajuntament d’Igualada atorga a les tres primeres classificades un ajut econòmic per als posteriors estudis que desenvolupin: 500 euros a la primera classificada, 200 euros a la segona i 100 euros a la tercera. A més, des d’aquest 2014, el Rotary Club Igualada concedeix també un guardó a la millor estudiant, que consisteix en la participació en un Camp Internacional de Joventut de Rotary a Europa i en la participació en el Camp Catalunya Art i Natura, durant els quatre dies que se celebri a Igualada. Vicenç López, president de l’entitat, ha assistit també a l’acte.

Aquest curs, 437 alumnes han estudiat 2n de Batxillerat als centres educatius d’Igualada i 261 s’han presentat a la convocatòria de juny de les PAU. D’aquests, han aprovat 252, un 96,55% del total. Al conjunt del país, l’índex d’aprovats ha estat del 95,48%. La nota mitjana d’accés a la universitat és enguany la més alta dels últims cursos a Catalunya, amb un 6,96.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir