Sou a: Inici / Noticies / Festival solidari per ajudar l'Owen

Festival solidari per ajudar l'Owen

La seva família busca aplegar una xifra econòmica molt important que permeti operar l’infant en un centre especialitzat dels Estats Units.
05-11-2014

El Teatre Municipal l’Ateneu acollirà el proper diumenge, 16 de novembre, un festival solidari que, sota el lema Ajuda l’Owen, vol contribuir a recollir fons per una causa solidària.

El petit Owen, fill d’una família igualadina, pateix amb només dos anys una malaltia greu, una extròfia-epispadias màxima severa, una cavitat a la paret abdominal que afecta greument el seu sistema urinari. És una afecció poc habitual, que pateixen un de cada tres-cents mil nens, però el cas de l’Owen és encara més singular perquè actualment és l’únic nen a Catalunya que la pateix en el seu grau màxim.

Aquest matí n’han explicat els detalls davant dels mitjans de comunicació la mare de l’Owen, Elisenda Rovira, i els regidors de Promoció Cultural i de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament, Josep Miserachs i Fermí Capdevila. La família treballa actualment per aplegar els fons, 75.000 euros, que permetin sotmetre l’Owen a una intervenció al Johns Hopkins Children’s Center de Baltimore, als Estats Units, un hospital especialitzat en operacions d’aquest tipus. Ho fan, a més, a contrarellotge, perquè l’edat indicada per a dur-les a terme se situa als dos anys de vida de l’infant. De moment ja han dut a terme altres iniciatives, com una recollida de taps de plàstic, però encara necessiten molt més suport.

Amb aquest propòsit, l’Ajuntament d’Igualada i nombroses entitats i artistes de la capital de l’Anoia, s’han aplegat desinteressadament per a celebrar un festival de música i dansa el 16 de novembre, a les 11h, a l’Ateneu. Hi participaran els grups i intèrprets Pribiz, Quico Tretze, Ariadna Bonet amb Cels Burgès, Dabeat, Primo Garci Zon i Berni Armstrong. Al seu costat, es podran presenciar diferents actuacions de ball i dansa, com ara Bollywood i Polinèsia amb Sílvia Carreras, Sweet India amb Sílvia Bautista, dansa oriental amb Montse Morilla, escola de ball Dym Style amb David Sanfelix i Mònica Serna, afrobrasiler amb Mestre Pantera, dansa oriental amb l’escola Luna Mora i Eva Carreras, flamenc amb la Companyia Dolores López, taranto amb Sebastián Cano i Salsa la Clave Anoia a càrrec de Juan Manuel Arias. La campanya també compta amb la col·laboració en el disseny, xarxes i dinamització de Josep Cordero i Raquel Lumbreras.

Les entrades, amb un preu de 10 euros els adults i 5 euros els infants, es destinaran íntegrament a aquesta causa. Es pot consultar més informació del festival i la campanya de suport al web www.ajudalowen.org.

  • Compartir