Sou a: Inici / Noticies / Finalitza el curs de l’Aula d’Alfabetització en Català

Finalitza el curs de l’Aula d’Alfabetització en Català

Durant el present curs 2014/2015, han passat per aquesta aula un total de 49 alumnes
02-06-2015

Aquesta setmana ha finalitzat el curs a l’Aula d’Alfabetització en Català adreçat a persones migrades que, o bé no estan alfabetitzades en la seva llengua o bé desconeixen l’alfabet llatí. El curs, organitzat pel servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada, es va iniciar el mes de setembre del 2014 i ha tingut una durada de 100 hores lectives.

Tant el Pacte Nacional per a la Immigració, que proposa emprendre un programa d’abast nacional per a l’alfabetització, com l’article 9 de la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i les Retornades a  Catalunya, que regula les competències lingüístiques bàsiques, aposten per oferir una formació en competències lingüístiques bàsiques a les persones immigrades d’origen estranger. Durant el curs 2014/2015, han passat per l’Aula d’Alfabetització en Català 49 alumnes. Han cursat tres hores a la setmana d’alfabetització escrita i oral i dues hores d’alfabetització oral, de les quals una i mitja s’ha realitzat a l’aula d’informàtica, utilitzant les noves tecnologies per aconseguir l’objectiu.

De cara al curs vinent, l’objectiu és continuar amb aquesta Aula d’Alfabetització en Català i poder oferir un segon nivell, per alumnes més avançats però que encara no estan preparats per participar en els cursos del Consorci de Normalització Lingüística.

  • Compartir
Pertany a: