Sou a: Inici / Noticies / Finalitza la primera fase d'obres a la Plaça Castells

Finalitza la primera fase d'obres a la Plaça Castells

La segona fase, que remodelarà la part interior de la plaça, s’executarà durant els mesos d’estiu d’aquest mateix any.
26-02-2016

Aquest divendres, 26 de febrer, ha finalitzat la primera fase de les obres de reforma de la Plaça Castells d’Igualada.

Els treballs, que han tingut un cost de 250.000 euros, finançats al 50% per l’Ajuntament de la ciutat i el Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, han consistit en la urbanització de l’espai situat davant de la façana principal de l’Escola Pia, des d’aquesta fins a les voreres de l’Avinguda Àngel Guimerà i del carrer del Portal, eliminant la calçada que transcorria per davant del centre i suprimint, d’aquesta manera, el trànsit de vehicles a tocar de l’escola, un fet que millora notablement la seguretat en aquest espai. També s’ha eixamplat la vorera Ponent del carrer del Portal, ocupant l’espai de l’antiga tanca del pati del col·legi.

S’han ampliat les voravies i s’han refet i engrandit els xamfrans de tota la plaça per millorar l’accessibilitat, s’ha remodelat part de la xarxa de clavegueram, s’ha dut a terme el nou asfaltat i pintura vial, s’ha millorat la il·luminació i s’han fet noves canalitzacions de fibra òptica i canvis en la senyalització i la semaforització. De fet, una de les principals novetats és, precisament, la introducció de canvispel que fa al trànsit, ja que l’accés al carrer Sant Agustí es fa ara girant des de l’Avinguda Àngel Guimerà o des de la Rambla Sant Ferran, sense circular per davant de l’escola.

La segona i definitiva fase de treballs, que afectarà la part interior de la plaça i que ja no ha de suposar alteracions pel que fa al trànsit, es durà a terme durant els mesos d’estiu d’aquest mateix any.

 

  • Compartir