Sou a: Inici / Noticies / Finalitza l'edició 2017 de l'Estiu Jove d'Igualada

Finalitza l'edició 2017 de l'Estiu Jove d'Igualada

Hi ha hagut un alt nivell de participació en tot el programa i el departament de Joventut ja prepara la programació de tardor i hivern
26-07-2017

Aquest mes de juliol finalitza una nova edició de l’Estiu Jove, la iniciativa que anualment impulsa el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, amb un ampli programa d’activitats lúdiques i de formació per aquesta franja d’edat dins el període de vacances. El projecte vol estimular, a més, la participació juvenil local fora de l’àmbit formal, treballar diferents valors com la cohesió, el compromís i l’empoderament i generar espais de convivència i iniciativa, tots ells emmarcats dins el Pla Local de Joventut.

Aquest any, la proposta d’activitats ha treballat diferents àmbits. Per exemple, el de l’aprenentatge digital i artístic, amb propostes com casals de robòtica, casals d’aplicacions per a mòbils i tallers de dibuix manga. També les oportunitats per a menors a l’estranger, les alternatives de viatge low cost per a joves o la mobilitat internacional, amb el cicle de xerrades del Campi qui Pugui o amb xerrades dirigides a famílies i joves de com treballar d’au-pair o d’assistent lingüístic a l’estranger. L’apartat de l’agenda musical ha estat novament un dels capítols més destacats, amb l’edició 2017 del Certamen de Música Jove, i també s’ha posat l’accent en la formació en el lleure i la participació juvenil, amb cursos de premonitors i amb el camp de treball Fes-t’ho jove, centrat en la cultura de pau i en què un total de vint joves han fet realitat, com cada any, un projecte d’aprenentatge i servei a la ciutat, desenvolupant una campanya de sensibilització.

Una de les principals novetats enguany ha estat l’Agenda +16, un seguit d’activitats puntuals de diferents temàtiques com acroioga, cosmètica natural o confecció de bosses, adreçades per a joves a partir de 16 anys.

Hi ha hagut un alt nivell de participació en tot el programa i, actualment, el departament de Joventut ja està preparant la programació d’activitats de tardor i hivern, que obrirà les inscripcions a partir del 14 de setembre. Es podran fer on-line a www.igualadajove.cat o presencialment a l’equipament juvenil La Kaserna.

  • Compartir