Sou a: Inici / Noticies / Finalitza un nou Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Finalitza un nou Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Els participants, de diferents nacionalitats, adquireixen coneixements que promouen la seva autonomia i integració.
29-02-2016

El passat divendres, 26 de febrer, va finalitzar la primera edició de l’any 2016 del Curs de Coneixement de la Societat Catalana, organitzat pel Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula els Serveis de Primera Acollida.

El curs inclou vuit sessions de dues hores de durada, durant les quals s’imparteixen coneixements d’història, geografia, cultura catalana, festes locals, funcionament dels serveis públics, cossos de seguretat, món laboral o llei d’estrangeria, entre altres. El curs ha finalitzat amb una visita a l’Ajuntament d’Igualada en què tots els participants han estat rebuts per l’alcalde, Marc Castells, al Saló de Sessions consistorial.

En aquesta edició hi han participat vint alumnes de diverses nacionalitats, com ara el Perú, Colòmbia, el Pakistan, Ghana, Romania i el Marroc. A la finalització, tots fan una valoració positiva del curs, ja que els ajuda a guanyar coneixement i autonomia en la societat d’acollida.

  • Compartir