Sou a: Inici / Noticies / Finalitza un nou curs de Coneixement de la Societat Catalana amb alumnes de sis nacionalitats

Finalitza un nou curs de Coneixement de la Societat Catalana amb alumnes de sis nacionalitats

El curs, que en aquesta edició ja ha poguts er presencial, ha constat de vuit sessions que han acostat als participants a la història, geografia i cultura catalana
18-05-2022

Aquest mes de maig ha finalitzat una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i imparteix la Fundació Sociocultural Atlas. El curs, que en aquesta ocasió ha pogut ser presencial, ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics. També han impartit classes el Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE), una referent d’Atenció a Ciutadania del CAP urbà i la policia local.

Hi han participat alumnes de fins a 6 nacionalitats diferents (Argentina, Colòmbia, Equador, Hondures, Marroc i Xile). Molts dels alumnes han arribat a Igualada ens els últims mesos i encara no havien tingut temps de conèixer bé la ciutat i la cultura de la societat d‘acollida.

L’últim dia els alumnes han pogut realitzar una visita a l’Ajuntament d’Igualada, on han estat rebuts al saló de sessions consistorial pel Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals.

El grup ha estat molt interessat i participatiu i ha fet una valoració molt positiva. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

 

  • Compartir