Sou a: Inici / Noticies / Finalitza un nou grup de suport emocional i ajuda mútua

Finalitza un nou grup de suport emocional i ajuda mútua

Aquest és un espai de relació, suport psicològic i intercanvi d’experiències i també un espai d’ajuda entre persones cuidadores no professionals
22-11-2018

El divendres, 16 de novembre, el Servei d’Atenció a la Dependència i Persones Grans va dur a terme la cloenda del Grup de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua (GSAM), iniciat el passat mes de juny, amb la representació d’una professional de l’àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i el seu Servei de Suport de Programes Socials.

En aquesta edició del grup, hi han participat un total d’onze persones d’Igualada que tenen cura de familiars en situació de dependència i a qui, des dels Serveis Socials municipals, se’ls van recomanar aquestes sessions. Aquí hi han trobat un espai de relació, suport psicològic i intercanvi d’experiències i també un espai d’ajuda entre persones cuidadores no professionals. El grup l’ha conduït una psicòloga, que va iniciar l’activitat a l’Espai Cívic Centre el passat 8 de juny i que ha tingut continuïtat fins a un total de setze sessions d’una hora i mitja de durada.

Aquest projecte ha tingut una excel·lent acollida per part dels assistents, que conclouen que les sessions han contribuït a alleugerir la sobrecàrrega emocional i física de la cura, que conèixer altres persones cuidadores amb situacions semblants els ha permès reduir l’estrès i la pròpia soledat i que, tot plegat, es tradueix també en una millora de la qualitat de vida de les persones de les quals tenen cura.

  • Compartir