Sou a: Inici / Noticies / Finalitza una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Finalitza una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

El curs, que s’ha fet presencial, ha anat dirigit a persones que han arribat d’Ucraïna arrel del conflicte bèl·lic i que són sol·licitants de protecció temporal
21-10-2022

El passat dilluns 17 d’octubre va finalitzar una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i imparteix la Fundació Sociocultural Atlas. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida i ha estat finançat per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme.

El curs, que s’ha fet presencial, ha anat dirigit a persones que han arribat d’Ucraïna arrel del conflicte bèl·lic i que són sol·licitants de protecció temporal. Com que encara hi ha la barrera idiomàtica s’ha pogut comptar amb una traductora de català-ucraïnès. Han participat al curs 13 alumnes, tots ells han arribat a Igualada aquests últims mesos i encara no havien tingut temps de conèixer bé la ciutat i la cultura de la societat d‘acollida.

El curs ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics. També han impartit classes el Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE) i la policia local.

La última sessió s’ha realitzat a l’Ajuntament d’Igualada, on han estat rebuts al saló de sessions consistorial pel Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals.

El grup ha estat molt interessat i participatiu, i l’experiència ha estat enriquidora. Per part dels participants s’ha fet una valoració molt positiva.

  • Compartir