Sou a: Inici / Noticies / Finalitza una nova edició del grup de suport a persones cuidadores

Finalitza una nova edició del grup de suport a persones cuidadores

Dotze persones que tenen cura de familiars en situació de dependència han participat en aquest espai de relació, suport psicològic, ajuda i intercanvi d’experiències
04-12-2017

El dimecres, 29 de novembre, el servei d’Atenció a la Dependència i Persones Grans de l’Ajuntament d’Igualada, ha dut a terme la cloenda del Grup de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua (GSAM), iniciat el passat mes de juny amb la representació d’una professional de l’àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i el seu Servei de Suport de Programes Socials.

En aquesta edició del grup hi ha participat un total de dotze persones de la ciutat que tenen cura de familiars en situació de dependència i que els Serveis Socials municipals van recomanar que participessin en aquestes sessions. Aquí hi ha trobat un espai de relació, suport psicològic i intercanvi d’experiències, un espai d’ajuda entre persones cuidadores no professionals.

El grup l’ha conduït una psicòloga, que va iniciar l’activitat a l’Espai Cívic Centre el passat 9 de juny i que ha tingut continuïtat fins a un total de setze sessions d’una hora i mitja de durada.

Aquest projecte ha tingut una excel·lent acollida per part dels assistents, que conclouen que les sessions han contribuït a alleugerir la sobrecàrrega emocional i física de la cura, que conèixer altres persones cuidadores amb situacions semblants els ha permès reduir l’estrès i la pròpia soledat, i que tot plegat es tradueix també en una millora la qualitat de vida de les persones de les quals tenen cura.

 

  • Compartir