Sou a: Inici / Noticies / Finalitzen les millores del pàrquing dels camps de futbol de Les Comes

Finalitzen les millores del pàrquing dels camps de futbol de Les Comes

Els últims mesos s’ha asfaltat l’espai, s’ha arranjat el seu entorn, s’hi ha posat il·luminació i s’han fet les adequacions d’accessibilitat necessàries
11-02-2017

Aquest dissabte, 11 de febrer, un cop enllestits els treballs d’urbanització que s’hi han desenvolupat els darrers mesos, l’Ajuntament d’Igualada ha posat en funcionament l’aparcament dels camps de futbol de Les Comes, que ofereix servei tant al terreny principal com als seus camps secundaris. L’estacionament, un cop arranjat, ofereix espai per a 95 automòbils, 4 places reservades per persones amb mobilitat reduïda, 21 places per motocicletes i una plaça reservada als vehicles d’emergències.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, Marc Castells, la regidora d’Esports, Rosa Plassa, altres regidors del consistori i representants dels clubs que habitualment fan ús de la instal·lació: el Club Futbol Igualada, la Unión Deportiva Montserrat, la Societat Esportiva Ateneu - Penya Blaugrana d’Igualada i l’Anoia Rugby Club.

Els treballs han consistit en l’homogeneïtzació del terreny i l’asfaltatge dels seus 2.600 m2 de superfície, fins ara de terra i habitualment molt castigat pels efectes de la pluja i el trànsit de vehicles. Per això, s’han efectuat les adequacions necessàries per a garantir la correcta sortida d’aigües pluvials dels marges de l’entorn, que també s’han desbrossat. S’hi ha instal·lat, a més, nova il·luminació i es garanteix el trànsit dels vianants i la bona accessibilitat entre el pàrquing i les instal·lacions esportives amb noves escales i rampes. S’ha creat, finalment, una rotonda de petites dimensions a la part superior de l’aparcament, a tocar dels camps de futbol secundaris, que ha de facilitar la fluïdesa del trànsit de vehicles a l’interior de l’espai.

El cost de l’actuació ha estat d’uns 215.000 euros i les obres, que es van iniciar el passat setembre, s’han allargat més del previst perquè aquest hivern, amb les precipitacions i glaçades del mes de gener, no ha estat possible dur a terme l’asfaltatge en el termini que s’havia previst. Des d’aquest dissabte, però, l’aparcament ja és plenament operatiu.

Objectiu: Ciutat Europea de l’Esport 2019 · Aquesta acció s’emmarca en el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, que l’Ajuntament duu a terme actualment amb l’objectiu d’esdevenir Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019, distinció atorgada per la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea. En l’apartat inversor d’aquesta candidatura, a banda d’una profunda renovació i millora de les instal·lacions de Les Comes, s’està actuant a l’Estadi Atlètic i al complex del Molí Nou.

Aquest distintiu reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. Aquest reconeixement implica una major visibilitat internacional per les ciutats distingides, l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i l’accés a diferents subvencions per projectes de la Unió Europea en l’àmbit esportiu.

IMATGES DE LA INSTAL·LACIÓ A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

 

  • Compartir