Sou a: Inici / Noticies / Finalitzen les obres de reforma de la Plaça de la Masuca

Finalitzen les obres de reforma de la Plaça de la Masuca

Aquest projecte de reforma integral es va desenvolupar conjuntament amb l'Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca
01-12-2018

L'Ajuntament d'Igualada ha enllestit les obres de reforma integral de la Plaça de la Masuca, que s'han desenvolupat al llarg dels darrers vuit mesos i que han tingut un cost d'uns 700.000 euros. Aquesta intervenció ha suposat la reordenació de tot l'espai, fent-lo més amable per les persones i oferint nous espais adequats per rebre el mercat d'ambulants i també altres activitats de caire comercial, cultural i festiu. Amb aquest objectiu, precisament, el terç Sud de la plaça disposa ara d'unes noves pèrgoles de gran format.

La Plaça de la Masuca té una superfície de pràcticament 5.000 m2 i, fins ara, tenia l'estacionament com la seva única utilitat. La creació de tres zones blanques de gran capacitat a l'entorn del mercat municipal en els darrers anys, però, ha permès reduir la capacitat d'aparcament de la Plaça de la Masuca i donar cabuda a altres usos ciutadans. Amb una estètica general més agradable i acollidora, l'espai permet des d'ara l'estacionament d'una setantena de vehicles i el seu entorn s'ha obert a les persones, permetent celebrar-hi esdeveniments gastronòmics, esportius, associatius, actuacions, mercats especialitzats o activitats infantils, per exemple. En el dia a dia, els veïns hi poden trobar, a més, una zona de jocs infantils, voreres més amples i xamfrans accessibles, una il·luminació i senyalització millorades, més arbrat i un mobiliari urbà renovat.

Aquest projecte de reforma integral es va desenvolupar conjuntament amb l'Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca. La nova plaça es va inaugurar aquest divendres, 30 de novembre, coincidint amb l'acte d'encesa dels llums de Nadal a Igualada i, des d’aquest mateix dissabte, ja està totalment oberta.

  • Compartir