Sou a: Inici / Noticies / Formació sobre drets de les persones LGTBI al personal municipal

Formació sobre drets de les persones LGTBI al personal municipal

Una quarantena de professionals d'atenció ciutadana van assistir al curs Claus per al disseny i la implementació de polítiques públiques LGTBI
05-11-2018

Els passats dies 24 i 26 d’octubre va tenir lloc el curs Claus pel disseny i la implementació de polítiques públiques LGTBI, organitzat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’any 2017 es va impartir aquest curs a caps de servei i a representants a la comissió municipal d’Igualtat i enguany s’ha fet extensiu al personal municipal que treballa en l’atenció directa a la ciutadania.

Des del 18 d’octubre de 2014, Catalunya compta amb una llei que garanteix els drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI). L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI, evitar situacions de discriminació o violència i que les administracions locals facin millor intervenció, precisament des d’una mirada LGTBI, per tal que la diversitat sexual i la identitat de gènere és pugui viure lliurement al territori.

La mateixa Llei estableix que “les administracions públiques de Catalunya han de garantir a les persones LGTBI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació, el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva”. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Igualada vol fer arribar a aquells professionals que atenen la ciutadania els coneixements necessaris dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El curs va comptar amb l’assistència d’unes quaranta persones, repartides en dues sessions.

La voluntat de l’Ajuntament d’Igualada és crear el Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI), des d’on es pugui donar resposta a qualsevol demanda o queixa relacionada amb drets de les persones LGTBI, coordinadament amb la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

  • Compartir