Sou a: Inici / Noticies / Formacions gratuïtes sobre estilisme i aparadorisme a l'Igualada Fashion Lab

Formacions gratuïtes sobre estilisme i aparadorisme a l'Igualada Fashion Lab

L'Igualada Fashion Lab conjuntament amb l'àrea de Comerç de l'Ajuntament posen en marxa un cicle de dos cursos gratuïts detinats al col·lectiu moda centrats en l'aparadorisme i l'estilisme
03-10-2022

Aquest mes d'octubre, l’Igualada Fashion Lab, en col·laboració amb l’àrea de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada, inicia aquesta tardor un cicle de dos cursos gratuïts de formació destinats al col·lectiu moda. Porten per títol Estilisme: el secret per a una imatge sempre perfecte i Aparadorisme: el ganxo per a millorar la rendibilitat del teu negoci.

Aquests cursos formen part d’un ampli conjunt de formacions, exposicions i xerrades organitzades a l’espai Igualada Fashion Lab, durant l’octubre i el novembre, amb l’objectiu d’apropar el sector de la moda i tèxtil de la comarca a la ciutadania i, al mateix temps, facilitar formació als professionals i estudiants del sector en temes de màxima actualitat, amb l’objectiu de fer-los guanyar coneixements i competitivitat.

El curs Estilisme: el secret per a una imatge sempre perfecte, amb una durada de 10 hores, vol ajudar el botiguer o botiguera del sector moda a ampliar el seu repertori de recursos i coneixements, per a poder assessorar la seva clientela en aquest àmbit i així fidelitzar-la i incrementar vendes. Els alumnes aprendran a diferenciar i a conèixer les diferents morfologies per aconseguir una silueta harmoniosa, els colors que il·luminen, coordinar estampats des dels més senzills als més extremats, així com quins accessoris poden ajudar a multiplicar opcions. Es durà a terme els dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre, de 9:30 a 12h.

La formació la impartirà l’experta Susanna Maldonado, dissenyadora de moda, estilista i assessora d’imatge des de fa més de vint anys, amb una amplia formació i experiència en el sector. A més, ha dut a terme les recuperacions o interpretacions del Vestit de Sant Ignasi de Loyola, el Salero d’Igualada o els Gegants de la Ciutat. També ha realitzat dissenys i creacions de vestits de núvia i de festa, així com col·leccions com a freelance en moda i companyies de teatre i circ com Farrés Brothers i Cia. o Tot Circ. Actualment és també col·laboradora en la secció de moda de Ràdio Igualada.

En el curs Aparadorisme: el ganxo per a millorar la rendibilitat del teu negoci, de 4 hores de durada, l’alumnat aprendrà a treure el màxim rendiment del seu aparador i a saber diferenciar el seu producte del de la competència, impulsant així les seves vendes. Es donarà suport en la gestió d’eines d’implantació i exposició de producte, rotació i millora de la rendibilitat, tant visual com econòmica, basades en les accions comercials de la seva marca en funció de les necessitats objectiu. En aquest cas, la formació serà el 21 i 28 de novembre, de 10 a 12h.

El formador serà el reconegut Roberto Domínguez, expert en retail, creatiu aparadorista, visual merchandiser, formador, consultor i conferenciant amb una extensa trajectòria per destacades marques nacionals i internacionals en fashion-retail. Els seus punts forts són la formació i la consultoria, així com la creació i l’aplicació d’estratègies de posicionament a través de tècniques de Visual Merchandising per a identificar i assentar la rendibilitat i la coherència entre la marca i el punt de venta.

Aquesta iniciativa està sent desenvolupada en el marc de l’operació Igualada Fashion & Design Hub del Pla d’Especialització Competitiva Territorial d’Igualada – Anoia, cofinançat per  la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada.

Les places són limitades i les inscripcions s’han de formalitzar a través de https://www.comerçigualada.cat/cursos-aula-de-comerc-2on-semestre/

  • Compartir
Pertany a: