Sou a: Inici / Noticies / Front comú per demanar millores a l'A-2

Front comú per demanar millores a l'A-2

El president de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés, Pere Macias, traslladarà la petició a la ministra de Fomento.
23-01-2015

Tots els municipis per on passa l’autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera reivindiquen conjuntament inversions i millores en aquest tram de la via, amb l’objectiu  de reduir l’alt índex d’accidents i afectacions de trànsit que s’hi registren cada any.

L’elevat nombre d’accidents que es produeixen en un tram de poc més de vint quilòmetres i que travessa el túnel del Bruc, impliquen també freqüents talls de trànsit. A aquest fet cal afegir-hi l’important volum de turismes i camions que recorren l’autovia entre Madrid i Barcelona, passant també per Saragossa i Lleida i que, en arribar a un tram com aquest, amb moltes corbes i diferents variacions de tres a dos carrils, provocant lentitud i aturades a diari en hores punta. Bona prova de la dificultat del traçat és que fins a tres corbes estan limitades a 80 o 90 km/h de velocitat màxima.

Marc Castells alcalde d’Igualada; Pep Solé, alcalde d’Òdena; Joan Serra, alcalde de Castellolí; Carles Castro, alcalde d’El Bruc i Ana Úbeda, alcaldessa de Collbató, s’han reunit aquest dimecres a Castellolí amb Pere Macias, president del Cercle d’Infraestructures i president de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats. Tots cinc, amb el suport explícit també de l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina, li han lliurat una carta signada amb l’encàrrec de traslladar-la a la ministra de Fomento, Ana Pastor.

L’escrit adreçat al govern central, responsable de la via, afirma que “la seguretat en un eix vertebral de comunicació i transport de mercaderies cap a Barcelona està greument compromesa” i, en conseqüència, els signants reclamen “una actuació urgent amb la finalitat d’evitar més desgràcies”. Els sis alcaldes insten finalment el Ministeri a “dur a terme les gestions oportunes per tal que aquest tram de l’autovia rebi la inversió i obres necessàries amb la major brevetat, per a transformar-la en un tram segur per a la circulació”.

La roda de premsa per a presentar aquesta aliança s’ha dut a terme aquest divendres, 23 de gener, al lateral de l’A-2 al seu pas per Castellolí. Concretament ha estat al punt quilomètric 561, on l’any 2014 es van concentrar 23, més d’un 10%, dels 209 accidents registrats en els 25 quilòmetres que separen Igualada d’Esparreguera. La via suporta a diari el pas d’entre 40 i 50.000 vehicles, el 25% dels quals són pesants.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir