Sou a: Inici / Noticies / Gran concert de cap d’any de valsos, al Teatre Municipal l’Ateneu

Gran concert de cap d’any de valsos, al Teatre Municipal l’Ateneu

02-01-2020

L’Orquestra Terres de Marca presenta  un conjunt de peces per a orquestra simfònica inspirades en els valsos vienesos combinat amb un repertori de danses hongareses. Un repertori ideal per celebrar el cap d’any. L’espectacle tindrà lloc el proper dissabte 4 de gener, a les 8 del vespre al Teatre Municipal l’Ateneu. Josep Miquel Mindán n’és el director. Hi ha entrades a 15 i 12 €, i a 9 € per a menors de 12 anys i descomptes per a diversos col·lectius. Els horaris de venda d'entrades i abonaments són al Punt de difusió cultural i turística d’Igualada, situat al carrer Garcia Fossas, 2 (al costat de la plaça de la Creu). L’horari d’atenció al públic és de dimarts a dijous no festius, de 18.30 h a 20.30 h,  el divendres des d’una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Passatge Vives. També a www.teatremunicipalateneu.cat.

L’espectacle de l’Ateneu és una combinació de valsos dels ballets russos més importants, algunes danses hongareses i un concert de valsos vienesos. Hi participen L’Aula, escola de dansa (direcció Irene i Maritxu Enrique), Atrezzo, dansa i arts escèniques (direcció Anna I Mosa Garcia), l’Estudi de ballet Montserrat Andrés (dirigit per ella mateixa) i l’Agrupació Folklòrica Igualadina (direcció Carina Alcoberro).

El públic podrà gaudir d’un concert amb orquestra en directe, que interpretarà algunes de les peces més conegudes del repertori de la família Strauss. L’alumnat de les escoles de dansa de la nostra ciutat ballarà al so de l’orquestra situada a la platea del teatre, que interpretarà un repertori ideal per celebrar l’arribada de l’any nou: valsos de Txaikovski dels ballets més importants, danses hongareses de Dvorak i valsos de la família Strauss, per cloure amb l’esperada marxa Radetzky.

Programa i coreografies

Vals de la Bella Dorment…………………………………. P.I. Txaikovski

Estudi de Ballet Montserrat Andrés

Coreografia: Montserrat Andrés

Dansa Hongaresa n.4 …………………………………. A. Dvorak

Gran Vals d’El Llac dels Cignes……………………….P.I. Txaikovski

L'Aula Escola de Dansa

Coreografia: Martixu Enrique

Dansa Hongaresa n.8 …………………………………….A. Dvorak

Vals d’El Llac dels Cignes……………………………...P.I. Txaikovski

ATREZZO, dansa i arts escèniques
Coreografia: Anna Garcia Martí

Vals d’El Trencanous…………………………………….P.I. Txaikovski

Vals de l'Emperador…………………………………… J. Strauss (Jr)

Agrupació Folklòrica Igualadina

Coreografia: Carina Alcoberro Just

Al Bell Danubi Blau……………………………………. J. Strauss (Jr)

Marxa Radetzky …………………………………………J. Strauss

L’Orquestra Terres de Marca

Terres de Marca és un segell musical vinculat a Contrapunt. Plataforma per a la promoció d’activitats musicals, que neix juntament amb l’orquestra amb la voluntat d’anar consolidants diferents formacions vocals i instrumentals amb joves músics professionals. Té la voluntat de fer arribar a tots els racons del nostre país propostes singulars de música clàssica. A més de l’orquestra compta amb altres formacions clàssiques i de música catalana. Des de la seva fundació l’any 2010 ha presentat: La serva padrona de Pergolesi; La Canterina de Haydn;  Els tres mosqueters amb l’Escola de Dansa del Consell Comarcal; diversos oratoris i concerts de Nadal i concerts amb la música dels èxits de Hollywood amb Carles Lama i Sofia Cabruja. 

També ha enregistrat noves gravacions per la Festa dels Reis d’Igualada: la marxa 5 de Gener del compositor igualadí Jordi Marcé, amb text de Nuska Corrià, i una nova versió orquestral de la Marxa del Patge Faruk de Joan Just Bertran, amb l’adaptació orquestral de David Riba.   El 23 de desembre, a Santa Maria van oferir El Messies de Georg Friedrich Händel. El solistes foren Maria Pujades com a soprano, Tànit Bono fent de contralt, Joan Francesc Folqué com a tenor i Néstor Pindado fent de baix.

Josep Miquel Mindán

Josep Miquel Mindán Seuba, nascut a Igualada el 28 d’Octubre de 1983, inicià els seus estudis musicals a l’Escola de Música d’Igualada a l’edat de cinc anys. Posteriorment, realitzà una diplomatura com a mestre especialitzat en educació musical a la UAB. Ha estudiat direcció coral a l’ESMUC. En aquest període ha treballat amb: Mireia Barrera, Josep Vila i Joahn Duijck. L’any 2008 inicia els estudis de direcció al Wien Konservatorium Privat Universität de Viena on ha treballat amb Georg Mark, David Aronson i Guido Mancusi. Completà la seva formació amb Masterclass de Pier Cao, Jordi Mora, Antoni Ros Marbà, Alexander Joel i Manuel Hernàndez Silva.

Ha estat director de cor per a les produccions: Le Nozze di Figaro 2008, Die Zauber Flöte 2009, Suor Angelica 2010 i Dialogue des Carmelites 2011. La clausura dels seus estudis a Viena es realitzà el 14 de Maig de 2012 amb un concert a la Radiokulturhaus amb l’orquestra Slowakisches Philarmonie on obté les màximes qualificacions.

Ha dirigit, entre d’altres l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Orquestra Ciudad de Elche, la Orquestra del  Wien Konservatorium Privat Universität, la Slowakisches Philarmonie, l’Orquestra de Girona, la Wiener Tonkunsvereingung, el Neues Atelier Wien  i la OTEM (Orquestra Terres de Marca) amb la qual manté una estreta relació professional. En el camp coral ha dirigit el Wiener KammerChor en qualitat d’assistent, el Cor Anton Bruckner de Barcelona, el Cor de noies EXAUDIO, Choram Publico de Viena o el Cor Albada de l’agrupació Cor Madrigal.

En l’actualitat és director de les orquestres i cors de l’escola municipal de música de Mollerussa, del cor Contrapunto Vocale, és asistent de Xavier Puig al cor Ginesta i director musical de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. També treballa com a director convidat amb diverses formacions orquestrals tant al nostre país com a l’estranger. Va dirigir El Messies amb el Cor de Noies Exaudio i el Cor d’Homes d’Igualada. El més de novembre fou el director de l’oratori d’Antoni Dalmau i Ribalta i mossèn Valentí Miserachs ‘Mil Anys’ dedicat al mil·lenari de Santa Maria d’Igualada.

  • Compartir