Sou a: Inici / Noticies / Guanyadors del 4t Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil de La Mostra d’Igualada

Guanyadors del 4t Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil de La Mostra d’Igualada

Els crítics de Recomana han premiat les 3 millors obres de cada categoria, que es poden llegir als webs de La Mostra i Recomana
28-05-2018
Guanyadors del 4t Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil de La Mostra d’Igualada

Foto: La Mostra d'Igualada

El 4t Concurs de crítica teatral de La Mostra d’Igualada, organitzat conjuntament per la fira i l’Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques Recomana, integrada per més de 40 crítics del país, ha rebut un total de 87 obres. D’aquestes, 49 corresponen a la categoria infantil (primària) i 38 a la juvenil (secundària i batxillerat). El concurs arriba a la quarta edició amb l’objectiu de revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere.

El jurat del concurs, format pels crítics de Recomana Jordi Bordes, Iolanda G. Madariaga i Núria Cañamares (en les categories infantil i juvenil) i Carme Tierz (en la juvenil), ha atorgat el primer premi en la categoria infantil a Laura Batalla i Vilà, de 12 anys, per la seva crítica de La nena dels pardals de Teatre al detall i La Tresca i la Verdesca. El primer premi en la categoria juvenil ha estat per Albert Panisello i Figueras, de 14 anys, pel seu text sobre Bombers de Mise en Lumière/Barna-Bé.

El segon i tercer classificats en la categoria infantil són Marc Cózar i Cubí, d’11 anys, per la crítica de Amour de Marie de Jongh i Quim Pelfort i Borrega, també d’11 anys, per Diario di un brutto anatroccolo de Factory Compagnia Transadriatica. D’altra banda, en la categoria juvenil, Carla Güell i Martí, de 13 anys, i Elisabet Solé i Marimón, de 15 anys, han quedat en segona i tercera posició, respectivament, pels seus comentaris crítics sobre Amour de Marie de Jongh i ‘Bombers’ de Mise en Lumière/Barna-Bé.

Els guardons consisteixen en un diploma i vals de compra dotats en 100, 50 i 25 euros, en funció de la classificació, gentilesa de les llibreries Abacus Cooperativa, Cal Rabell i Llegim...? Llibreria. Les crítiques guanyadores es poden llegir als webs lamostraigualada.cat i recomana.cat.

A banda de les valoracions sobre els espectacles vistos a la fira, enguany Recomana ha tornat a ser present a La Mostra organitzant un Kahoot i dinamitzant una postfunció de l’espectacle Cospress de la companyia Kimani. Totes dues activitats han anat a càrrec dels joves Novaveu en coordinació amb el Grup de Participació Jove de La Mostra, que impulsa les accions paral·leles de La Mostra JOVE a L’Escorxador, l’espai adreçat al públic a partir de 12 anys. A més, membres de Novaveu han participat en la tria final dels guanyadors de les dues categories (infantil i juvenil) del concurs de crítica teatral.

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir