Sou a: Inici / Noticies / Igualada “obre per vacances” amb una programació de Casals d’Estiu adaptada a la situació actual

Igualada “obre per vacances” amb una programació de Casals d’Estiu adaptada a la situació actual

Es reediten l’Estiuet, l’Estiuart, l’Esportiueig, el Casal de Teatre de La Tarima i els cursets de Natació a Les Comes
12-05-2021

Del 24 al 30 de maig s’obre el període d’inscripció de les activitats d’estiu promogudes per l’Ajuntament d’Igualada centrades en els més petits. Aquest any es farà el casal d’estiu Estiuet que repartirà la seva activitat a les sis escoles públiques d’Igualada, l’Estiuart a l’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar i el Casal de Teatre de La Tarima a l’Escola Emili Vallès.

L’Estiuet es realitzarà en sis espais de la ciutat

El Departament d’Infància de l’Ajuntament d’Igualada organitza una nova edició de l’Estiuet per infants de 3 a 12 anys. L’Estiuet es durà a terme del 28 de juny al 31 de juliol i del 23 d’agost al 10 de setembre de 9h a 13h, amb acollida de 8h a 9h i de 13h a 14h. Aquest any, Els espais per realitzar l’Estiuet seran les 6 escoles públiques d’Igualada: Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, L'Ateneu i Ramon Castelltort. Les activitats del període d’agost i setembre es faran a L’Escorxador. Les ràtios per grup seran les permeses pel Procicat en el moment de posar en marxa l’Estiuet.

L’objectiu de l’Estiuet és oferir un ampli ventall d’activitats amb per treballar aspectes del desenvolupament dels nens i les nenes a nivell personal i de l’entorn més immediat.  Amb aquesta voluntat les activitats estivals combinen jocs, tallers, robòtica amb diverses sortides de proximitat.

El preu de la setmana de l’Estiuet serà de 42€, i el servei d’acollida serà gratuït. Les inscripcions es faran en línia del 24 al 30 de maig a través del web igualadajove.cat/estiuet Prèviament als inicis dels Casals les famílies que hagin inscrit als seus infants rebran un correu amb la data, horari i enllaç per connectar-se a una reunió informativa.

L’Estiuart inspirarà les seves activitats  en la figura de dues artistes

L’Escola d’Art i Disseny La Gaspar organitza, un any més, una nova edició de l’Estiuart. Aquest any les activitats pels alumnes d’infantil i primària se centraran en la figura de les artistes Esther Ferrer i Minnie Pwerle. A través de la seva obra, es realitzaran activitats per incentivar la imaginació, la creativitat i el treball amb el color.

Pels alumnes de secundària s’han preparat dos tallers: un Workshop de pell per realitzar un objecte i un altre de robòtica MICRO:BIT. El preu per setmana és de 42€ i les inscripcions en aquest cas s’han de fer del 24 al 30 de maig a través del web de La Gaspar https://www.lagaspar.com/estiuart-2021

Es reedita el Casal d’Estiu de La Tarima centrat en les arts escèniques

Aquest any és realitzarà novament el Casal d’Estiu de La Tarima que té per objectiu acostar les arts escèniques als infants i joves de primària treballant l’expressió corporal, oral i artística.

Del 12 al 16 de juliol  les activitats se centraran en l’art d’explicar històries i del 19 al 23 de juliol en com explicar històries a través dels objectes.  El Casal d’Estiu de la Tarima es realitzarà a l’Escola Emili Vallès i també tindrà el preu de 42€ per setmana. Les inscripcions s’han de realitzar al web de l’ajuntament

L’Esportiueig fomentarà l’activitat i el coneixement esportius

El servei d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada aquest estiu organitza una nova edició de l’Esportiueig. L’edició d’aquest any es realitzarà del 28 de juny al 30 de juliol al complex esportiu de Les Comes. L’Esportiueig fomenta la pràctica de diferents esports de forma lúdica i recreativa i també el coneixement i aprenentatge de noves activitats esportives. Les activitats es faran de 9h a 13h i hi haurà servei d’acollida de 8h a 9h

En l’edició d’aquest any es realitzaran rotacions diàries d’esports adaptats al protocol i a les normatives marcades en cada moment per part del PROCICAT.

Les inscripcions es faran de forma telemàtica a www.esportigualada.cat a partir del 24 de maig a les 8 del matí. Del 24 al 30 de maig les inscripcions estaran obertes pels empadronats a Igualada i de l’1 al 6 de juny obertes a tothom si queden places disponibles. Les places s’ompliran per rigorós ordre d’inscripció. El preu per torn setmanal és de 40,70€

Els grups d’edat estan repartits en “Minis” els nascuts del 2016 al 2015, en “Petits” els nascuts des del 2014 al 2013, “Mitjans” del 2012 al 2011 i “Grans” els nascuts entre el 2010 i el 2007.

Cursets de natació d’estiu a la piscina de Les Comes

Des del servei d’Esports també s’organitzen els cursos de natació d’estiu. Es tracta d’una activitat d’iniciació, familiarització, adaptació i perfeccionament al medi aquàtic dirigit a infants de 3 a 14 anys. L’objectiu principal d’aquests cursos, que es realitzen a la piscina de Les Comes d’Igualada, és el d’assolir autonomia per aprendre a nedar.

Els cursos es faran en torns setmanals del 28 al 30 de juliol i seguiran la normativa establerta pel PROCICAT. Els infants entraran i sortiran de l’activitat amb un monitor per evitar aglomeracions als vestuaris.

Les inscripcions es faran de forma telemàtica a www.esportigualada.cat a partir del 24 de maig a les 8 del matí. El preu per torn setmanal és de 17,60€.

  • Compartir