Sou a: Inici / Noticies / Igualada, a punt per a l’inici d’un curs escolar marcat per l’adaptació a la situació sanitària

Igualada, a punt per a l’inici d’un curs escolar marcat per l’adaptació a la situació sanitària

L’Ajuntament ha treballat amb els centres escolars per garantir els espais i el compliment de les mesures de seguretat marcades arran de la pandèmia de Covid-19 L’alcalde, Marc Castells, destaca que “el missatge que volem transmetre és que les escoles d’Igualada estan preparades per afrontar aquest curs”
09-09-2020

La comunitat educativa i l’Ajuntament d’Igualada han treballat intensament per preparar l’imminent inici del complex curs escolar. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre l’equip de govern en la compareixença setmanal, que en aquesta ocasió ha tingut lloc a l’escola Emili Vallès. En la intervenció inicial, l’alcalde, Marc Castells ha explicat que les dades elaborades pel Departament de Salut indiquen que aquest dimecres el risc de rebrot de la Covid-19 a la ciutat d’Igualada es troba en un dels índexs més baixos de les darreres setmanes i es considera moderat. Això no obstant, l’alcalde ha demanat la màxima implicació de la ciutadania per fer possible la contenció del virus: “extremem la prudència; precaució màxima. Les dades són raonables però no podem tenir un relaxament”.

Castells ha detallat que la darrera setmana s’han fet a Igualada 340 proves PCR i ha volgut felicitar els equips d’atenció primària, “que estan fent una tasca excel·lent. Els darrers mesos hem parlat molt de l’Hospital, on s’ha fet una gran feina, i avui toca felicitar, agrair i esperonar a tota la gent de l’atenció primària”.

En relació amb el positiu detectat en un menor d’un grup de P2 de l’Escola de la Mare del Diví Pastor, l’alcalde ha explicat que s’ha comprovat que es tracta d’un cas aïllat, ja que les proves que s’han fet a la resta d’infants i a les educadores han donat negatiu. No es tracta, doncs, d’un brot, sinó d’un cas puntual que s’ha tractat seguint els protocols establerts pels departaments de Salut i Educació. Castells ha lloat el paper de la direcció de l’escola en la gestió d’aquest cas i ha afegit que “el missatge que els vull transmetre és que les escoles d’Igualada estan preparades per afrontar aquest curs”. També ha indicat que “les escoles són més necessàries que mai” i ha felicitat la comunitat educativa per tota la feina que ha fet per iniciar el curs amb la màxima normalitat possible. L’alcalde ha demanat, en aquest sentit, la corresponsabilitat dels pares i mares, “que han de saber que l’Ajuntament està vetllant perquè tot vagi bé”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde i responsable del Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Igualada, Marisa Vila, ha explicat en detall la situació amb què la capital de l’Anoia es disposa a iniciar la setmana que ve un curs escolar marcar, com a la resta del país, per la situació sanitària generada per la Covid-19. La regidora ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha explicat que l’Ajuntament treballada des de fa setmanes en coordinació amb les direccions de tots els centres escolars per tal d’atendre’n les necessitats específiques pel que fa a la disponibilitat d’espais i de materials de cara a garantir les mesures de seguretat que estableixen els departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat.

Vila ha explicat que durant aquest estiu s’han fet diverses actuacions en els centres educatius públics de la ciutat que han comportat una inversió global de 96.128,80€, repartides entre cinc escoles i tres escoles bressol. En concret, s’ha actuat a l'Escola Gabriel Castellà, amb la substitució de fusteries i de fibrociments; l'Escola Ramon Castelltort, amb obres als lavabos infantils, el tancament de l’escala de la biblioteca i la portar i el vídeoporter; a l'Escola Emili Vallès, amb l’arranjament de cobertes; a l'Escola Dolors Martí, amb obres d’enjardinament; a l’EBM La Lluna, amb jocs infantils al pati; a l’EBM La Rosella, amb jocs infantils al pati i la substitució del canyís de protecció del pati est, i a l’EBM L’Espígol, amb obres en l’aire condicionat a les 5 aules.

De la seva banda, el regidor de Mobilitat i Sostenibiltat, Miquel Vives, ha explicat que  “Una de de condicions que es preveuen claus per al correcte funcionament del curs escolar i per evitar la propagació i rebrot de la pandèmia és la separació física i estanquitat de grups d’alumnes”. En aquest sentit, ha destacat que el seu departament, conjuntament amb el  d’Ensenyament i en coordinació amb les escoles, ha realitzat diverses actuacions a la via pública per facilitar les entrades i sortides dels alumnes als centres escolars.

En concret, s’han eliminat o desplaçat aparcaments de cotxes i de motos i s’han tancat al trànsit (ja sigui de forma temporal o definitiva) zones que l’escola podrà usar com a pati o per fer files d’entrada. La mesura s’adopta amb la finalitat d’esponjar tant com sigui possible les àrees d’entrada i sortida a l’escola. A més, també s’han fet millores en la senyalització viària (vertical i horitzontal) en els entorns escolar i s’ha acordat i l’ús d’espais públics com parcs i jardins per a realitzar activitats de lleure.

En concret, les actuacions realitzades són:

-        Escola Mowgli: Eliminació de places d’aparcament davant c/Marcel·lí Champagnat. Col·locació de tanques i permís per a tallar el carrer Marcel·lí Champagnat entre Sant Carles i Berga

-        Escola Anoia: repintat del pas de vianants i instal·lació de nous senyals verticals i horitzontals d’avís d’escola.

-        Escola Pia: canvi en la ubicació dels aparcament de motos, de vorera a calçada, cosa  permet una entrada més ampla per el carrer del Portal.

-        Col·legi Jesús Maria, ampliació de la vorera, en el marc de les obres d’accessibilitat que es fan a la zona

-        Escola Emili Vallès: pintura i senyalització viària per facilitar el pas de vianants i una zona de baixador escolar (petó i adéu).

Vives ha destacat que algunes d’aquestes accions són temporals, però d’altres ja tenen caràcter permanent i ha insistit que “Demanem als pares que a l’hora de deixar i recollir els fills siguin el màxim de curosos i que facin aquestes accions sempre que sigui possible anant a peu i de forma ràpida i segura sanitàriament. La escola ha fet un gran esforç per a ser segura, cal que també tinguem responsabilitat a l’efectuar aquestes maniobres d’entrada i sortida”.

  • Compartir