Sou a: Inici / Noticies / Igualada acollirà el Dia Mundial de la Salut Mental

Igualada acollirà el Dia Mundial de la Salut Mental

El lema de la trobada, que preveu aplegar al voltant d’unes 1.500 persones, serà en aquesta ocasió “Construïm una nova salut mental, ara sí”. Aquest dimecres n’han explicat els detalls el regidor de Sanitat i Salut Pública del consistori, Fermí Capdevila, i la presidenta de l’ARMPA, Jessica Ruiz.
17-09-2014

El Parc de l’Estació Vella d’Igualada serà l’escenari, el proper dissabte, 11 d’octubre, dels actes centrals a Catalunya del Dia Mundial de la Salut Mental, organitzat per la Federació de Salut Mental de Catalunya (SMC) i l’Associació per la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia (ARMPA), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. El lema de la trobada, que preveu aplegar al voltant d’unes 1.500 persones, serà en aquesta ocasió “Construïm una nova salut mental, ara sí”. Aquest dimecres n’han explicat els detalls el regidor de Sanitat i Salut Pública del consistori, Fermí Capdevila, i la presidenta de l’ARMPA, Jessica Ruiz.

El Dia Mundial de la Salut Mental és una iniciativa de la World Federation for Mental Health (Federació Mundial per a la Salut Mental), emparada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que uneix els esforços per lluitar amb una finalitat comuna a tot el món com és la promoció de la salut mental entre la població, amb activitats en més de cent països. Cada any es dóna a aquesta celebració un caire diferent, segons els objectius del moment, que poden ser més lúdics, reivindicatius, que potenciïn l’intercanvi d’experiències o bé que facin èmfasi en la sensibilització social.

Enguany, el lema escollit respon a l'oportunitat que suposa el fet que aquest any el Govern hagi engegat el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions amb la participació de tots els agents socials del país en aquest àmbit. Aquest Pla pretén millorar l’atenció i la qualitat de vida dels afectats per problemes de salut mental i el seu entorn, de manera que no només se’ls assisteixi des del punt de vista mèdic, sinó també social, econòmic i laboral.

A Igualada, els actes arrencaran a les 11h, amb diferents propostes lúdiques i participatives i l’actuació del grup local de percussió BATinKat. A les 12h, l’actor igualadí Joan Valentí donarà la benvinguda als assistents, i el periodista i presentador de Televisió de Catalunya, Xavi Coral, llegirà el manifest de la Federació. A continuació, intervindran l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el president de la Federació SMC, Xavier Trabado, i la presidenta de l’ARMPA, Jessica Ruiz. Tot seguit se celebrarà un dinar popular al mateix Parc pel qual cal comprar el tiquet prèviament, a les 15:30h es lliuraran els premis Ment amb Art, a les 15:45 actuarà el còmic David Vilaseca i, al voltant de les 16:15h, es preveu finalitzar la trobada.

ARMPA és una entitat sense afany de lucre que neix a l’Anoia el 1998, quan un grup de familiars de persones amb trastorns mentals s’uneixen per la millora de la seva integració. Els mou el propòsit d’orientar i donar suport a les famílies que, davant la malaltia mental, es trobaven aïllades, confoses i amb una gran necessitat d’informació. Des de la Federació SMC i l’Ajuntament d’Igualada s’agraeix l’entusiasme de l’ARMPA per organitzar aquest Dia Mundial i dur-lo a la capital de l’Anoia.

En anteriors edicions, el Dia Mundial de la Salut Mental s’ha celebrat des de l’any 1997 en ciutats com ara Barcelona, Tarragona, Vic, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Solsona, Sabadell o Vilanova i la Geltrú. Es pot trobar més informació al web www.salutmental.org.

  • Compartir