Sou a: Inici / Noticies / Igualada acollirà la jornada Vents del Sud

Igualada acollirà la jornada Vents del Sud

La ciutat d’Igualada acollirà el proper 5 d’octubre la trobada anual Vents del Sud. Aquesta jornada, impulsada per SETEM Catalunya, arriba en aquesta ocasió a la capital de l’Anoia gràcies a la col·laboració amb el departament de Cooperació de l’Ajuntament. Se celebrarà l’esmentat diumenge, al llarg de tota la jornada, al Museu de la Pell.
10-09-2014

La ciutat d’Igualada acollirà el proper 5 d’octubre la trobada anual Vents del Sud. Aquesta jornada, impulsada per SETEM Catalunya, arriba en aquesta ocasió a la capital de l’Anoia gràcies a la col·laboració amb el departament de Cooperació de l’Ajuntament. Se celebrarà l’esmentat diumenge, al llarg de tota la jornada, al Museu de la Pell. El regidor de Joventut i Cooperació del consistori, el republicà Joan Requesens, posa en valor “la importància que té per Igualada reunir persones que acaben de viure profundes experiències de cooperació i solidaritat els darrers mesos i que vinguin a la nostra ciutat a compartir les seves vivències i extreure’n conclusions”.

SETEM Catalunya és una associació nascuda el 1968, forma part de la federació d’ONGs SETEM, i té com a principal objectiu conscienciar la societat de les desigualtats entre el Nord i el Sud i promoure canvis socials per estimular la solidaritat. Entre altres accions, duu a terme iniciatives de formació i divulgació, d’incentiu del Comerç Just i propostes solidàries amb organitzacions del Sud, mitjançant intercanvis i activitats de cooperació. Sílvia Romeu, membre de la junta directiva de SETEM Catalunya, destaca “la gran feina que es duu a terme des de l’associació, imprescindible per conscienciar la societat, promovent transformacions personals i col·lectives per tal d'aconseguir un món més just i solidari”.

És precisament en aquest darrer aspecte on s’emmarquen els seus Camps de Solidaritat, que es duen a terme anualment des del 1991. En aquests anys, més de 5.000 persones s’han format, han conviscut i han col·laborat amb organitzacions de l’Àsia, l’Amèrica Llatina i l’Àfrica en àmbits com l’educació, el Comerç Just o els Drets Humans.

A Igualada s’aplegaran al voltant de 150 participants en els camps aquest any 2014. L'objectiu és compartir l'experiència viscuda i donar el tret de sortida de la tercera fase de l'activitat: a la seva tornada, per tal de no deixar aquesta experiència de solidaritat en un viatge d'un mes, els participants es comprometen a divulgar el que han après i, d’aquesta manera, contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre la realitat de desigualtat que hauran vist als països del Sud.

SETEM Catalunya ofereix als participants la possibilitat d’escollir entre 22 destinacions diferents de catorze països i tres continents; indrets com el Camerun, el Senegal, Uganda, l’Argentina, Bolívia, el Brasil, el Salvador, Guatemala, Nicaragua, les Filipines o l’Índia, entre altres.

 

  • Compartir