Sou a: Inici / Noticies / Igualada acollirà la primera edició del stem day, la versió del stem women congress per a nens i nenes

Igualada acollirà la primera edició del stem day, la versió del stem women congress per a nens i nenes

L'esdeveniment comptarà, també, amb referents locals, una estratègia per acostar les STEM a les nenes, nens i joves del territori
13-03-2024

Arriba el primer STEM DAY, el nou format del STEM WOMEN COGRESS (SWC) dirigit a nens i nenes. L’esdeveniment lluita per la igualtat de gènere en l'àmbit acadèmic i professional, fomentant un futur més inclusiu i equitatiu per a tothom, perquè les dones tinguin les mateixes oportunitats dins el sector STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Així, després d'èxits rotunds de la versió per adults a diverses ciutats europees, ara és el torn dels nens i nenes amb l’STEM DAY que s’estrenarà a la ciutat d'Igualada el proper 15 de març al Teatre Municipal de l'Ateneu Igualadí, de les 9.30h a les 13.00h.

El STEM WOMEN CONGRESS (SWC), nascut a Barcelona fa cinc anys, ha estat un catalitzador essencial per a la promoció de les dones en els camps de la ciència i la tecnologia, amb cinc edicions a la capital catalana, dues a Madrid, recentment, una a Lisboa, i aquest maig també aterrarà a Milà. Amb l'exitosa resposta del públic i el creixement exponencial de l'interès, l'organització ha decidit expandir el seu abast, portant aquesta iniciativa també als nens i nenes i així ha nascut l’STEM DAY per a joves.

L'esdeveniment inclourà diversos panels amb professionals en el camp que explicaran la seva experiència. També, una taula rodona on s’ abordaran els reptes i les oportunitats per als nens i nenes en STEM, així com un taller pràctic. A més a més,  es comptarà amb referents locals, una estratègia per acostar les STEM a les nenes, nens i joves del territori amb persones reals i de proximitat.

Eva Díaz, cofundadora de STEM Women Congress, ha expressat la seva emoció per aquesta nova etapa en l'evolució del projecte. "És un pas crucial per a nosaltres. L'expansió internacional del SWC és un testimoni del nostre compromís amb la causa i la nostra determinació de fer canvis significatius en el sector STEM. Amb la creació del STEM DAY, volem arribar directament a la font de la transformació: els nens i nenes, el futur de la nostra societat. Aquest nou format no només ampliarà el nostre impacte, sinó que esperem que sigui transformador i que la pròxima generació no visqui la discriminació en els àmbits STEM. Definitivament volem que més nens i nenes, sobretot nenes, sàpiguen que si volen poden fer carreres de ciències i tecnologies, que coneguin les oportunitats laborals que tenen aquestes carreres i sobretot que ens ajudin a que la tecnologia del futur sigui més diversa i inclusiva amb tothom".

 Per la seva banda, Patrícia Illa, regidora de Formació Professional, ha dit que "estem encantats de ser els amfitrions del primer STEM DAY a Igualada, un esdeveniment innovador que busca promoure la igualtat de gènere en els àmbits acadèmic i professional de les ciències i la tecnologia. És crucial fomentar un futur més inclusiu i equitatiu per a tothom” i ha afegit “A més, estem especialment emocionats de comptar amb referents locals que puguin inspirar i motivar als joves del nostre territori. És fonamental acostar les STEM als nens i nenes de manera tangible i real, i aquest esdeveniment proporcionarà aquests models a través de persones reals i de proximitat”.

L’STEM Women Congress té una missió clara de promoure la igualtat de gènere en el camp STEM, té com a objectiu fonamental proporcionar models de referència que inspirin i motivin els joves en aquestes àrees clau del coneixement i la innovació.

STEM WOMEN CONGRESS és un iniciativa empresarial que compta amb el suport de l’STEM WOMEN Association que actualment mobilitza més de 4.000 dones STEM. El seu és divulgar la ciència i la tecnologia i aconseguir més dones en els sectors STEM. S'ha convertit en el hub de les iniciatives i programes STEM així com en un agent dinamitzador i vertebrador d' iniciatives privades i públiques per donar visibilitat a l'àmbit STEM. Les nostres passions són les STEM i les persones. La nostra principal motivació és que les dones tinguin les mateixes oportunitats que els homes en l' àmbit acadèmic i laboral dins del sector STEM.

  • Compartir
Pertany a: , ,