Sou a: Inici / Noticies / Igualada acollirà la seu territorial del departament de Territori i Polítiques Digitals des d’aquest setembre i de Salut a partir de l’any vinent

Igualada acollirà la seu territorial del departament de Territori i Polítiques Digitals des d’aquest setembre i de Salut a partir de l’any vinent

L’alcalde d’Igualada s’ha mostrat molt satisfet per aquest anunci que “reafirma la capitalitat d’Igualada i augmentarà la proximitat del govern a l’Anoia”
31-03-2022

En una compareixença davant l’edifici Ignova aquest dijous al matí, l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha mostrat molt satisfet per l’anunci que la Generalitat de Catalunya va fer ahir sobre l’inici del desplegament de les seus territorials del Govern a les quatre capitals de la Vegueria del Penedès. En aquest repartiment, Igualada acollirà la seu del departament de Territori i Polítiques Digitals des d’aquest setembre a l’edifici d’Ignova i, a partir de l’any vinent, també la seu de Salut.

Castells ha valorat molt positivament aquest repartiment d’un projecte que “hem reclamat des de 2009, per a nosaltres sempre ha estat un projecte de ciutat necessari per reafirmar la capitalitat d’Igualada i aproximar el govern a la nostra comarca.  

Per l’alcalde d’Igualada disposar d’una seu del govern a la ciutat facilitarà als ciutadans que hi puguin accedir amb rapidesa i també farà que les persones de la resta de la vegueria del Penedès que hi hagin d’anar vinguin a Igualada. Per Castells és important tenir a la ciutat la delegació de Territori on es troba Urbanisme i per tant “el futur de l’urbanisme de la vegueria del Penedès es decidirà des de la seu d’Igualada”. Tenir la seu del departament de Salut, amb un major nombre de funcionaris destinats, també és per Castells “un desplegament important i molt positiu pel nostre territori i pel futur de la nostra ciutat que a banda d’industrial i comercial també ha de ser de serveis”.

L’espai a l’edifici Ignova, propietat municipal, serà cedit de forma provisional al Govern a partir del setembre i després el propi govern de la Generalitat serà qui decidirà i buscarà seu per aquests dos departaments.

  • Compartir