Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats i tallers sobre seguretat viaria a Cal Font

Igualada celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats i tallers sobre seguretat viaria a Cal Font

El divendres 22, el bus urbà serà gratuït durant tot el dia i es repartirà entre els usuaris informació sobre la Setmana de la Mobilitat
14-09-2023

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat i l'Ajuntament d'Igualada ha organitzat diferents activitats que promouen els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables dirigides a diferents públics; escolars, famílies i públic en general.

El dissabte 16 de setembre, es realitzaran durant tot el matí tallers gratuïts sobre normes i seguretat viària a Cal Font. Els tallers els impartiran agents de la Policia Local d'Igualada i estan adreçats a les famílies i públic en general per recordar les normes bàsiques de la circulació, senyals de trànsit que hem de seguir, gestos de la policia local que hem de conèixer per circular correctament. Les persones que vulguin assistir-hi han de portar la seva bicicleta o patinet i, obligatòriament, el casc.

Aquests tallers es duran a terme també entre els dies 18 i el 20 de setembre, per a nens i nenes de 4t d'ESO de les escoles sol”licitants (inscripció fins al 13 de setembre).

El regidor de mobilitat Miquel Vives indica que "aquest any, banda de les accions tradicionals, ens centrem a explicar als més joves com usar la bicicleta i el patinet. Una ciutat on es condueix amb civisme, és una ciutat més saludable"

El divendres 22, el bus urbà serà gratuït durant tot el dia i es repartirà entre els usuaris informació sobre la Setmana de la Mobilitat. També, i durant un mes, un dels autobusos urbans estarà vinilat amb la campanya de sensibilització i foment de la mobilitat sostenible. D'altra banda, el mateix divendres, que també se celebra el dia sense cotxes, el trànsit es tallarà al carrer Òdena i al carrer Santa Caterina.

Amb conjunt d'accions, organitzades pels Departaments de Mobilitat i el Departament de Sostenibilitat, l'Ajuntament fa difusió dels bons hàbits en la mobilitat i en la salut. I planteja als ciutadans la possibilitat de fer els seus recorreguts usuals substituint el cotxe privat per les caminades, els desplaçaments en bicicleta o bé la utilització del transport públic.

  • Compartir