Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb una visita guiada al Gasogen de Cal Pasqual i a l’Electra Igualadina

Igualada celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb una visita guiada al Gasogen de Cal Pasqual i a l’Electra Igualadina

L’historiador Pere Pascual serà el guia del recorregut que explica i situa en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat
07-10-2019

Aquest any les Jornades Europees del Patrimoni brinden l’oportunitat de visitar el gasòmetre de Cal Pasqual i l’emblemàtic edifici de l’Electra Igualadina, al barri del Rec. La visita comptarà amb un guia d’excepció, l’historiador Pere Pascual i Domènech, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, que explicarà i situarà en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat.
L’activitat, organitzada per l’Ajuntament d’Igualada-Museu de la Pell, conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), tindrà lloc el proper 12 d’octubre, a les 11 h. La visita tindrà una durada aproximada de dues hores i és gratuïta, però caldrà fer inscripció prèvia al telèfon 93 804 67 52 i les places són limitades. El punt de trobada i inici del recorregut serà a l’entrada del Gasogen, a la cruïlla entre els carrers de St. Carles i dels Esquiladors.
Les Jornades Europees del Patrimoni, instituïdes el 1991 pel Consell d’Europa i considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquestes jornades són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.
Pere Pascual i Domènech (Igualada, 1945) és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, doctor en Filosofia i Lletres (secció Història) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1984) i especialista en història. Ha publicat nombrosos articles i capítols de llibre sobre l’explotació de la xarxa ferroviària catalana i és autor, entre altres títols, d’Agricultura i industrialització a la Catalunya del segle XIX. Formació i desestructuració d’un sistema econòmic (1990) i publicacions com Fàbrica i treball a la Igualada de la primera meitat del segle XX (1992).
Tota la informació de la visita a www.museupelligualada.cat, i de les Jornades Europees del Patrimoni, es pot trobar a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2018.

  • Compartir