Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebrarà, dissabte, la Festa dels Drets dels Infants centrada en el dret a viure en un entorn saludable

Igualada celebrarà, dissabte, la Festa dels Drets dels Infants centrada en el dret a viure en un entorn saludable

La jornada serà com una cimera de la infància al Museu de la Pell i es centrarà en la sensibilització per reduir l’ús del plàstic
17-11-2021

Aquest dissabte 20 de novembre, el Museu de la Pell acollirà la Festa dels Drets dels Infants organitzada pel Departament d'Infància de l'Ajuntament d'Igualada. La jornada s’emmarca en el Dia Internacional de la Infància, que es commemora cada 20 de novembre, i aquest any treballarà “El dret a viure en un entorn saludable” centrada en la sensibilització per reduir el Plàstic. Igualada, forma part del Programa de Ciutats Amigues de la Infància d'Unicef i també es treballa conjuntament amb ells.

La Jornada, serà com una cimera de la infància, amb molta participació infantil i amb l'objectiu de visibilitzar les opinions i les necessitats dels infants al voltant del canvi climàtic i Agenda ODS 2030.

Per als infants el residu del plàstic és un dels temes que més els hi preocupa. Per aquest motiu la jornada girarà al voltant de dos objectius principals, la sensibilització i la veu dels infants,  a partir de tallers i activitats, i d'un espai participació infantil amb les opinions i inquietuds vers la crisi climàtica amb ulls d'infant.

La jornada es durà a terme d’11h a 14h i de 16h a 19h.  Els dos moments centrals de la festa giraran al voltant de la Cantada de la cançó "DO it Now" per part de les corals infantils d'igualada Gatzara i Verdums a les 12 h del migdia i a les 13h  es farà una llegida del Manifest per part del Consell d’Infants d’Igualada. Tota la jornada serà envoltada per un espai d’exposició de diferents escultures d’art amb plàstic i altres materials reciclats realitzades pels infants i famílies de les escoles d’Igualada.

Durant tot el dia es faran tallers de sensibilització amb entitats del territori i altres especialitzades amb el Medi Ambient i canvi climàtic, jocs i joguines amb material reciclat a  l'exterior, hi haurà un espai activista d’idees i propostes per part dels infants amb l’objectiu de reduir l’ús del plàstic.

També hi haurà un espai de participació gràfica on es podrà veure l’opinió de l’infant, un Photocall i espai de manualitats i es farà una visita a l’exposició Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus? Del Museu de la Pell produïda pel Museu de  la Vida Rural sobre el plàstic.

Aquest any, l'Ajuntament també s'ha afegit al projecte internacional  Playful Paradigm at the #URBACTfest 2021 que gira al voltant de Ciutats Jugables i des del Departament d'Infància presenta la Festa dels Drets dels Infants, com a projecte de participació infantil, ciutat, joc i ODS de l’Agenda 2030.

  • Compartir
Pertany a: ,