Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebrarà el 20 de setembre la primera Alzheimer Race

Igualada celebrarà el 20 de setembre la primera Alzheimer Race

Tindrà un recorregut de 6,3 km per l’Anella Verda Fluvial i estarà oberta a corredors i caminants que es vulguin solidaritzar amb la causa.
08-07-2015

El diumenge, 20 de setembre, se celebrarà a Igualada la primera edició de l’Alzheimer Race, una cursa i caminada solidària organitzada per la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Per a més informació ja es poden consultar els webs www.cssi.cat/alzheimerrace i facebook.com/alzheimerrace.

Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a la delegació a l’Anoia de l’AFAB. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones. També es vol donar a conèixer l’Anella Verda Fluvial d’Igualada, un dels nous espais verds habilitats per l’Ajuntament per a facilitar la pràctica esportiva i reforçar  els hàbits saludables. L’Alzheimer Race s’ha presentat aquest dimecres, 8 de juliol, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Fermí Capdevila, la presidenta de la delegació Anoia de l’AFAB, Joana Varea, i el gerent del CSSI, Jordi Ferrer.

Recorregut i inscripcions · La cursa i caminada tindrà sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i recorrerà els 6,3 quilòmetres de l’Anella Fluvial, un recorregut de dificultat baixa pensat per gaudir de l’entorn fent activitat a l’aire lliure de manera segura. Es passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos, el Passeig Verdaguer i de nou el carrer Santa Joaquima de Vedruna. En el cas dels caminants, el recorregut serà una mica més curt, d’uns 4,3 quilòmetres i poc més d’una hora a peu, ja que deixaran el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

La inscripció ja està oberta i es pot efectuar per Internet a través del web www.cssi.cat/alzheimerrace o directament a www.runedia.com. També ho poden fer presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi aquelles persones que no puguin tenir connexió a Internet. Té un preu base de 10 euros per persona per a tots els participants, tot i que és gratuïta per als nens de fins a 8 anys d’edat. Tots els inscrits rebran una samarreta tècnica Tuga de la seva talla amb el logo de la cursa, així com un lot d’obsequis.

El lliurament de dorsals es farà el matí del dia 20 a partir de les 8:30h a l’Hospital de Dia Sant Jordi i la sortida serà a les 10h, amb els corredors per davant dels caminants. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada. A les 12h està previst fer l’entrega de premis als millors classificats. També es faran sortejos de regals i activitats per als acompanyants, amb inflables per als més menuts.

Àmplia implicació i suports destacats · El patrocinador principal de la cursa és l’Obra Social "la Caixa", que farà una aportació de 2.000 euros. La cursa compta també amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores, que realitzen aportacions o donacions de productes, com Taxis Igualada, Més Motor Anoia, Ocisport, Tuga, Unigràfic, Caldo Aneto, Punto Blanco, Elements, Supermas, Flors Roset i l’Associació de Botiguers i Comerciants del Mercat de la Masuca. La cursa, però, encara està oberta a la participació de més col·laboradors. En l’organització també hi col·laboren Cuidadors Anoia fent suport logístic, Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, i la Fundació Sociocultural Atlas, amb voluntaris repartits pel recorregut de la cursa i fent també suport logístic.

A la causa també s’hi estan sumant esportistes coneguts que donen suport amb la seva presència i promocionant aquesta cursa i caminada. Ja han confirmat el seu suport el pilot Toni Bou i atletes com ara Noemí Moreno, Toni Martínez, Marc Moreno, Jordi Moreno, Èlia Pascual, Níria Pascual, Elena Barlabé o Albert Moreno.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer · L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI, l’AFAB i Cuidadors Anoia, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

La delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies. L’AFAB té com a tasca prioritària millorar la qualitat de vida del malalt d’Alzheimer i de les famílies afectades.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005 i aquest any celebrarà els 10 anys d’existència. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. Es realitza un programa d’informació i formació per donar suport a les famílies dels malalts i també es dóna suport psicològic per mitjà de reunions individuals i grups de suport. És un centre gestionat pel CSSI, en un edifici de la Fundació Catalunya - La Pedrera.

 

  • Compartir