Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebrarà 'La gran plantada' contra la intolerància

Igualada celebrarà 'La gran plantada' contra la intolerància

Amb una plantada de llavors a Can Masarnau es vol simbolitzar una sembra d’elements positius contra el racisme, la supèrbia i la incultura
08-02-2017

Els dissabtes, 4 i 11 de març, la Xarxa per la Inclusió d’Igualada, formada per diferents entitats i serveis, proposa una iniciativa enfocada a plantar cara a elements com el racisme, la intolerància,  la supèrbia i l’egoïsme i a estimular valors positius com la inclusió, la solidaritat, l’intercanvi, la cultura i l’aprenentatge. L’impulsen l’Oficina Tècnica d’Inclusió i Cohesió de l’Ajuntament i nombroses entitats i associacions locals, com l’Associació Gitana de l’Anoia, el Centre Islàmic d’Igualada, el Club Social Aidar, la Fundació Sociocultural Atlas, Dones amb Empenta, el Grup d’Acollida Océano, Coopera’t, el Consorci Sociosanitari d’Igualada, l’Associació per a la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia, El Centre d’Atenció i Seguiment a les Addiccions, el Consorci Sanitari de l’Anoia, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Casal del Passeig i el Casal del Barri Montserrat.

Tal i com ha explicat aquest 8 de febrer la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament, Carme Riera, seguint “aquesta voluntat de plantar cara a la intolerància, en molts casos fruit de la desconfiança d’algunes persones cap a tot allò que no coneixen, hem enfocat aquesta acció com una gran plantada de llavors, unes llavors que aquest any sembrarem i que, amb el pas del temps, faran créixer uns arbres que representaran uns valors molt positius per a la nostra societat”.

Les dues jornades que formaran part de La Gran Plantada estan obertes a la ciutadania i, des del consistori i les entitats impulsores, s’ha fet aquest dimecres una crida a la participació. El dissabte, 4 de març, a les 16h, es durà a terme una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament fins la Plaça Cal Font, sota el lema “Dona’m la mà, plantem una llavor”. Allà, els participants podran elaborar boles nendo dango, unes boles de fang amb llavors que, una setmana més tard, s’enterraran per tal que germinin. La segona jornada de la iniciativa se celebrarà el dissabte, 11 de març, a les 11h, a l’inici del camí de Can Masarnau, a Les Comes. Hi haurà actuacions musicals, esmorzar per als assistents i es llançaran les boles nendo dango al terreny escollit per fer la plantada, en una matinal que també vol ser oberta a tothom i el més participada possible.

Des de l’organització de La Gran Plantada s’ha volgut agrair també la col·laboració de les nombroses persones i voluntaris, associacions i equipament culturals, serveis municipals, establiments i comerços que ja s’han sumat a aquesta iniciativa.

  • Compartir