Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebrarà un festival de playback amb grups de tot Catalunya el proper 26 d’octubre

Igualada celebrarà un festival de playback amb grups de tot Catalunya el proper 26 d’octubre

Hi participaran cinc grups de playback de Gent Gran escollits després de presentar la seva candidatura en un vídeo
19-09-2022

L’Associació de la Gent Gran d’Igualada amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat ha organitzat un festival de Playbak obert a grups de tot Catalunya. El festival, que durà per nom “Playbackcat 2022” comptarà amb la participació de 5 grups escollits a partir de la presentació de la seva candidatura mitjançant un vídeo d’alguna de les seves actuacions.

En la primera fase del concurs s’obrirà un període de presentació de candidatures en format vídeo. Cada grup podrà presentar un màxim de tres interpretacions ja sigui en individual o en grup. El videoclip haurà de tenir una durada màxima de 15 minuts. Totes les propostes rebudes seran valorades pel jurat que n’escollirà cinc com a finalistes.

Una vegada escollits els grups finalistes es convocaran a participar del Playbackcat 2022 en format presencial al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada. El Festival es farà el proper 26 d’octubre del 2022, amb la participació de tots els finalistes.

El jurat serà l’encarregat de valorar les interpretacions i determinar la classificació. El Playbackcat tindrà un canal de Youtube a on es penjaran totes les candidatures rebudes a més de la gravació del festival presencial.

El festival està obert a tots els grups de Playback de les diferents Associacions de la gent gran dels casals i espais de la Generalitat i dels Ajuntaments de Catalunya . Tots els participants hauran de tenir més 65 anys i ser jubilats.

La presentació d’aquest festival a Igualada ha comptat amb la participació de la Tinent d’Alcalde i regidora d’Acció Social, carme Riera, del regidor de promoció de la Ciutat, Miquel Vives i del president de l’Associació de la gent Gran d’Igualada.

Tant Riera com Vives han destacat els beneficis que una activitat d’aquestes característiques aporta a la gent gran en favor d’un envelliment actiu. Riera ha destacat els “beneficis tant físics com psicològics dels participants ja que ballen, canten, aprenen un text i fan comunitat i xarxa amb els altres participants”.

Vives, per la seva part ha ressaltat que “des de l’Ajuntament d’Igualada es posaran totes les facilitats perquè el festival sigui un èxit i serveixi de finestra per mostrar el talent i el treball d’aquests grups de playback i tots els seus inegrants”.

Enric Senserrich ha animat a tots els grups que com els de la Gent Gran d’Igualada realitzen actuacions de playback a participar d’aquesta activitat que posarà Igualada en el centre d’aquest tipus d’actuacions demostrant que el talent no té edat i amb un format participatiu on s’hi podran veure intèrprets de tot Catalunya.

  • Compartir