Sou a: Inici / Noticies / Igualada celebrarà una festa de Reis adaptada a la situació sanitària

Igualada celebrarà una festa de Reis adaptada a la situació sanitària

La Comissió i l’Ajuntament confirmen que es mantindran els actes principals del cicle festiu, tot i que la cavalcada serà diferent dels altres anys
09-12-2020

Igualada celebrarà, un any més, el tradicional cicle de la festa de Reis. Aquesta és la voluntat de la Comissió Cavalcada de Reis, que des de fa setmanes treballa amb l’Ajuntament d’Igualada per garantir que els actes més destacats d’aquesta celebració es puguin fer de manera segura i adaptada a la situació sanitària provocada per la pandèmia. Així ho han explicat aquest dimecres l’alcalde, Marc Castells, i el portaveu de l’organització, Sebastià Castelltort, que han coincidit que preservar la salut de les persones és l’absoluta prioritat.

L’alcalde ha posat en valor aquesta voluntat de tirar endavant la festa més emblemàtica d’Igualada malgrat la singularitat de la situació actual, i ha mostrat els dos nous models de llums de Nadal que reprodueixen els símbols del Patge Faruk i que s’instal·laran en punts de la ciutat que tindran protagonisme en els actes de Reis d’aquesta edició. En concret, s’instal·laran setze llums de cada model. Castells també ha avançat que la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, té previst assistir el dia 5 de gener a la festa igualadina.

Castelltort ha confirmat que el Patge Faruk arribarà a la capital de l’Anoia el 28 de desembre, dia a partir del qual s’iniciaran les emissions dels missatges radiofònics a través de Ràdio Igualada. També és segur que el dia 1 de gener es podran recollir les cartes dels infants igualadins. “I, el dia 5, també podem confirmar que els Reis passaran per Igualada”. En aquest sentit, la Comissió només ha volgut avançar que s’està treballant en diferents opcions i que totes estan condicionades a l’evolució de la situació sanitària. Per aquest motiu, els detalls de com es duran a terme cada una de les activitats s’aniran anunciant a mesura que es pugui confirmar la seva viabilitat. “Volem mantenir l’esperit dels tres dies, del 28, de l’1 i del 5, no volem que la festa es converteixi en una altra cosa”. En aquest sentit, sí que s’ha anunciat que la cavalcada no podrà ser com la dels últims anys i que s’evitaran les aglomeracions.

Entre les novetats, s’ha anunciat que aquest any els Reis passaran per les escoles de la ciutat i deixaran regals que els infants podran trobar quan tornin a les aules després de les vacances nadalenques. Durant la compareixença, també s’ha presentat l’auca de l’edició d’enguany, que s’ha elaborat amb textos d’Àngel Puiggròs i il·lustracions de Sara Cuadros.

  • Compartir
Pertany a: ,