Sou a: Inici / Noticies / 'Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans' inicia el pla d'acció

'Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans' inicia el pla d'acció

La iniciativa promou l’envelliment actiu i participatiu i vol assegurar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans a la capital de l’Anoia.
20-01-2016

El projecte Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans, que té com a objectiu construir col·lectivament una ciutat més accessible i més respectuosa envers aquest col·lectiu, enceta una nova fase aquest any 2016 i, un cop enllestit el treball de diagnosi de la situació actual de la ciutat, ara s’inicia el pla d’acció.

En aquesta nova etapa, l’Ajuntament d’Igualada convida a participar els actors privats de la ciutat dins la Comissió de Seguiment del projecte. Amb aquest objectiu s’han definit sis noves cadires, que s’ocuparan durant un temps determinat i que permetran donar veu a diversos actors. Les cadires de nova creació, com ha avançat la tinent d’alcalde d’Acció Social, Carme Riera, són la de l’entitat, la de l’experiència, la del coneixement acadèmic, la de la ciutadania, la de l’empresa i la cadira tècnica.

El dimecres, 27 de gener, a les 19h i a l’Espai Cívic Centre, se celebrarà una sessió informativa per a aquelles persones, organitzacions i entitats que vulguin conèixer i participar en aquesta iniciativa. Per a més informació es pot escriure un correu electrònic a plainclusio@aj-igualada.net.

Ciutats Amigues de la Gent Gran és un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que té com a objectiu afavorir l’envelliment actiu i participatiu i vol assegurar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans.

Igualada es va adherir a aquesta iniciativa de l’OMS l’any 2014 i compta amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. El caire participatiu del projecte promou la creació de la comissió de seguiment d’Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans i possibilita el fet de nodrir-la de persones interessades a participar en els seus grups de discussió.

 

  • Compartir