Sou a: Inici / Noticies / Igualada clou dissabte i diumenge el Dia Internacional de la Dansa

Igualada clou dissabte i diumenge el Dia Internacional de la Dansa

La Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils i Acròstic, amb l’Esbart Ciutat Comtal, tanquen els actes de 2017
09-05-2017

Algunes de les escoles de dansa d’Igualada i diversos grups d’arreu de Catalunya oferiran aquest dissabte, 13 de maig, a les 18h, un tast del treball que duen a terme a les seves aules i mostraran vint coreografies de diferents estils, com ara dansa clàssica, contemporània, neoclàssica, musical, oriental, salsa, líric, jazz o tradicional catalana. Serà en la 19a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, un tast del moment que viu la ciutat en l’àmbit de la formació i la promoció de la dansa.

L’acte està organitzat per la regidoria de Promoció Cultural de l’Ajuntament, l’Aula Escola de Dansa, l’Estudi de Dansa i Expressió Dell’Arte, l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia; l’Atrezzo Dansa i Arts Escèniques, l’Escola de Dansa Oriental Luna Mora, l’Esbart Dansaire Ateneu Igualadí, l’Estudi de Dansa Montserrat Andrés i l’Escola Salsa Dance d’Igualada. Enguany han estat convidats també dos grups de fora d’Igualada, l’Escola de Dansa Esther Insa de Barcelona i l’Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu.

Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils i Acròstic · L’endemà, diumenge dia 14, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà danses d’arrel tradicional, a  les 12h i amb l’entrada gratuïta, amb la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils Catalònia. Hi participaran el Casal Cultural Dansaires Manresans, l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol, l’Esbart Dansaire de Calafell i Bitrac Dansa d’Igualada, amb un centenar de nens i nenes que volen conrear i preservar la dansa catalana.

També diumenge, a les 19 h, l’Esbart Ciutat Comtal presentarà Acròstic, un conjunt de set danses de nova creació que, de manera expressiva, revelen missatges commovedors i essencialment vitals. Una composició d’imatges, formes, gestos i moviments amb la voluntat de comunicar i fer sentir les emocions que fonamenten l’existència. Es tracta d’un conjunt que, com un entreteniment lingüístic, enjogassat i misteriós, revela missatges commovedors i essencialment vitals. Una composició d’imatges, formes, gestos i moviments amb la voluntat de comunicar i fer sentir les emocions que fonamenten l’existència. Acròstic és una estructura que ve traçada entre dos eixos, l’un vertical i l’altre horitzontal, encaixant lletres i creant noms.

Des del l’any 1959, la feina de l’Esbart Ciutat Comtal ha estat marcada pel respecte a la dansa d’arrel popular i tradicional, treballant també des del vessant coreogràfic amb músiques de nova creació. Amb una acurada posada en escena, s’ha ocupat de transmetre la identitat catalana de les danses així com el conjunt d’elements fonamentals i contextuals que emmarquen l’espectacle. Al llarg dels anys, el grup ha estat dirigit per diversos mestres, que han forjat un esperit de superació constant que encara es conserva. Des que es va fer càrrec de la direcció artística, Lluís Calduch Ramos, ha marcat una línia de treball que, des del rigor escènic i el compromís, ha determinat una notable trajectòria en el grup duent a terme la presentació de diversos espectacles de dansa tradicional i de nova creació. L’Esbart Ciutat Comtal ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Dansa de Barcelona per la seva tasca de difusió i manteniment de la dansa catalana.

Venda de localitats · Les entrades es poden comprar de dimarts a dissabte, de 19 a 21h, i dissabte i diumenge i diumenge, d’11 a 14h, al Punt d’Informació Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) i, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del  teatre. Les entrades de la 19a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada tenen un preu de 3 euros i les d’Acròstic de 12 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. Per Internet es poden comprar a www.ticketea.com.

  • Compartir