Sou a: Inici / Noticies / Igualada commemora el Dia Internacional de la Dansa

Igualada commemora el Dia Internacional de la Dansa

La ciutat ha preparat actes amb el suport de les acadèmies, escoles i agrupacions de dansa pels dies 24 d’abril i 8 i 29 de maig
20-04-2022

Igualada és una ciutat que compta amb un gran nombre de centres, acadèmies i escoles de dansa, a més de diverses agrupacions associatives que la converteixen en una ciutat amb una arrelada tradició en aquesta vesant artística.

Després dels dos anys de restriccions derivades de la pandèmia, l’Ajuntament d’Igualada vol recuperar la normalitat en aquesta branca de les arts escèniques. Per això, des del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, reivindiquem aquesta pràctica amb motiu del dia internacional de la dansa, -que se celebra mundialment cada 29 d'abril, i que nosaltres distribuïm entre els mesos d’abril i maig.

Us convidem a participar dels diversos actes que s’han preparat amb el suport de les diferents acadèmies, escoles i agrupacions. El diumenge 24 d’abril a les 12h a la plaça de l’ Ajuntament es farà la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils impulsada per l’Agrupació Folklòrica Igualadina, amb l’Esbart de Monistrol i de l’Hospitalet, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, organitza aquesta trobada d’esbarts infantils i juvenils dins la Rodad’Esbarts Catalonia. Aprofitant el dia de la dansa podrem gaudir d’aquesta dansa i música tant pròpia del nostre país, ballada de forma divertida i alegre pels més petits i joves.

El diumenge,  24 d’abril a les  18 h al Teatre Municipal l’Ateneu tindrà lloc  la 23a Mostra de dansa ciutat d’Igualada per commemora el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Diversos grups, acadèmies i escoles de dansa ofereixen una mostra de les seves novetats i  millors coreografies. El preu de l’entrada és de 3 € i es pot trobar al web teatremunicipalateneu.cat.

El diumenge 1 de maig a les 18 h al Teatre Municipal l’Ateneu, es durà a terme la Gran gala de dansa “Mixed Bill” de la Companyia Ballet de Barcelona,  la companyia professional de dansa clàssica i contemporània, lliure d’expectatives corporals poc realistes, sense discriminació ètnica o de gènere. Practica un tracte just, transparència i inclusivitat.

La gran gala de dansa - Mixed Bill, presenta un programa divers, d’alta qualitat artística amb diferents passos a dos de reconeguts ballets clàssics, com el pas a dos El Corsari, el pas a dos del Llac dels Cignes, Frescos Animats, i la peça grupal d’estil americà coreografiada en primícia pel Ballet de Barcelona, Together. Dinamisme i versatilitat en una vetllada d’exquisida dansa per commemorar el Dia Internacional de la Dansa sota la direcció de Chase Jonsey, Carlos Renedo i Carolina Masjuan. Els preus de la funció són a 18, 15 €. Fins als 25 anys:  5 € (aquest preu s’aplica en les entrades comprades entre el 25 d’abril i l’1 de maig). Els alumnes de les escoles de dansa gaudiran d’un descompte del 50% prèvia acreditació.

El diumenge 8 de maig a les 18 h, també al Teatre Municipal l’Ateneu, hi haurà l’Espectacle solidari de dansa amb Bitrac  que oferirà un recull de coreografies que rememora el recorregut de la companyia per les danses d’arrel tradicional. La recaptació anirà destinada als projectes per als petits del Senegal de la Fundació Educació Solidària i el preu és de 10 €.

El diumenge, 29 de maig a les 12 h al Teatre Muncipal Ateneu s’hi durà a terme la  Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils “Catalònia” que manifesten que ballen perquè la dansa, com la llengua i la música, i moltes més coses, ens parlen d’un País que estimen, d’un País que hem heretat dels nostres pares i que volen deixar millorat als fills. Amb els grups Esbart Dansaire Calafell (Baix Penedès), Agrupació Cultural i Dansaire Pla del Penedès (Alt Penedès), i Bitrac Dansa (Anoia). El preu és gratuït i està organitzat per Bitrac Dansa.

  • Compartir