Sou a: Inici / Noticies / Igualada encara la recta final per l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Igualada encara la recta final per l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El govern demana a tots els partits compromís per aprovar el Pla per unanimitat amb la voluntat d’incorporar les esmenes rebudes
08-09-2021

L’Ajuntament d’Igualada encara aquestes properes setmanes la recta final de l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat.

Aquest pla és el document bàsic per a configurar les estratègies de la mobilitat sostenible a Igualada. És l’eina que permeti fomentar uns desplaçaments més sostenibles i segurs al nostre municipi amb tots els modes de transport a peu, amb bicicleta, transport públic o vehicle privat.

Aquest projecte s’ha treballat intensament en els dos últims anys. Va iniciar-se amb un anàlisi i diagnosi en què es van fer diverses propostes de la mobilitat de la ciutat. Seguidament va fer-se un procés participatiu amb entitats, ciutadania i veïns per a la recollir les seves aportacions. Posteriorment va fer-se una na pre-aprovació al ple que va seguir l’exposició pública i ara un cop recollides les aportacions i esmenes comencem la recta final de aprobació definitiva.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Miquel Vives, ha explicat que en la exposició pública s’han recollit “al voltat de 100 aportacions d’ associacions, veïns i partits que les han enviades, i també les de l’ATM i Direcció General de qualitat ambiental i canvi climàtic que en molts casos son repetides o de redacció o detall”. Vives ha explicat que “l’equip redactor i tècnic les ha desgranades, estudiades i ara començarem a cita tots els grups per a fer reunions per a la seva aprovació”.

Vives ha remarcat que des de l’equip de govern “demanem i exigim també compromís de les forces politiques per a aprovar aquest pla”.  Vives ha reiterat que la voluntat  del govern és incloure el màxim nombre de aportacions i esmenes al pla. Tant dels partits com de les associacions”.

 

  • Compartir