Sou a: Inici / Noticies / Igualada engega el programa 'Menja sa a l'insti'

Igualada engega el programa 'Menja sa a l'insti'

L’Ajuntament i Creu Roja han treballat amb cadascun dels tres instituts públics de la ciutat la implementació d’aquest projecte.
10-10-2016

Els departaments d’Acció Social i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, conjuntament amb Creu Roja Anoia, les direccions i les AMPAs dels instituts públics de la ciutat inicien aquesta tardor el programa Menja sa a l’insti. Aquesta iniciativa està orientada a assegurar que tots els adolescents que estudien ESO als centres públics tinguin garantit com a mínim un àpat saludable al dia. S’han desenvolupat tres projectes diferenciats, adaptats a la realitat dels tres centres que l’acolliran, el Pere Vives Vich, el Joan Mercader i el Badia i Margarit.

Aquesta és una mesura inclosa en el pressupost de la corporació de l’any 2016 a proposta del grup dels Socialistes d’Igualada. Aquest dilluns, 10 d’octubre, n’han explicat els detalls, per part del govern municipal la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, i la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, per part del grup socialista el seu portaveu, Jordi Riba, i per part de Creu Roja el seu president a l’Anoia, Francesc Xavier Botet. L’Ajuntament aporta 30.000 euros al programa i Creu Roja 30.000 euros més.

Des de la implementació de la jornada intensiva en l’ESO als centres públics, els instituts de la ciutat no serveixen dinar als alumnes en edats compreses entre els 12 i els 16 anys. Això fa que algunes famílies, bé perquè tenen pocs recursos econòmics o bé perquè tenen dificultats logístiques, no puguin garantir l’aportació d’un àpat saludable cada dia als seus fills. Per això, Ajuntament i Creu Roja han treballat conjuntament l’adaptació del programa Menja sa a l’insti, que ja s’aplica en altres municipis, fent-lo més obert i inclusiu i adaptant-lo a la realitat de la capital de l’Anoia per a arribar al màxim nombre de joves. D’aquesta manera, tots aquells que ho necessitin podran gaudir d’un servei de menjador al seu institut i, en el cas de les famílies en situació de vulnerabilitat, podran ser beneficiàries d’una beca.

El programa, doncs, recupera el servei de menjador i contempla els ajuts necessaris perquè tots els alumnes de secundària que ho necessitin s’hi puguin acollir. Els àpats consistiran en un menú equilibrat diari durant tot el període lectiu, revisat per nutricionistes de Creu Roja Catalunya i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Creu Roja es coordinarà amb els centres educatius i els serveis socials municipals per a la implementació del programa, supervisant també el funcionament del menjador i la tasca dels voluntaris que hi col·laborin. Amb aquest mateix objectiu es constituirà una Comissió de Seguiment amb tècnics municipals i tècnics de Creu Roja.

  • Compartir