Sou a: Inici / Noticies / Igualada treballarà per assolir el segell de Ciutat Amiga de la Infància

Igualada treballarà per assolir el segell de Ciutat Amiga de la Infància

La signatura del document d’adhesió al programa d'Unicef tindrà lloc aquest dimecres en el marc de la primera sessió plenària del nou Consell dels Infants d’Igualada
31-05-2017

Aquest dimecres, 31 de maig, a les 18:30h, el Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada acollirà la primera sessió plenària del Consell dels Infants de la ciutat. Tal i com ha avançat aquest migdia la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, l’ordre del dia inclou la constitució del consell i la presa de possessió dels seus integrants, la signatura de l’acord amb Unicef per a incorporar Igualada al programa de Ciutats Amigues de la Infància, l’exposició del projecte de coneixement First Lego League, lliurament de diferents diplomes a les escoles, conclusions de la primera trobada dels consellers d’infància i, finalment, un torn obert de paraula.

El Consell dels Infants d’Igualada neix com un ens enfocat a facilitar la participació dels nens i nenes entre 9 i 12 anys, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques municipals que els afectin. Seguint allò que especifiquen l’Article 12 de la Convenció dels Drets dels Infants de la UNICEF i la Llei 14/2010 dels Drets i la Participació de la Infància i l’Adolescència, se’ls vol aportar una via d’oportunitats de participació en la vida municipal i una eina per exposar aquelles propostes i idees que considerin que han de millorar la seva vida a la ciutat.

El presideix l’alcalde, n’és vicepresidenta la regidora delegat de la matèria d’Infància i en formen part també els regidors responsables d’Urbanisme, Joventut, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i dos infants representants de cada centre educatiu de Primària. En concret, un alumne de 5è i un de 6è, vetllant sempre la paritat, i escollits de manera democràtica en cada escola. El Consell es convocarà en dues ocasions al llarg de cada curs escolar i les reunions se celebraran preferiblement al Saló de Sessions de l’Ajuntament. La primera tindrà lloc aquest mateix dimecres.

Igualada, Ciutat Aliada de la Infància · Un dels punts destacats de la primera reunió del Consell dels Infants serà la signatura del document que formalitzarà l’adhesió de la capital de l’Anoia com a municipi aliat del programa Ciutats Amigues de la Infància.

L’adhesió a aquest programa implica que Igualada treballarà des d’ara per assolir uns determinats objectius, fins a assolir el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que atorga precisament Unicef. Les accions que caldrà desenvolupar s’emmarquen en l’enfocament de treball “ALIA”, amb projectes i accions que contribueixin a fomentar la participació de la ciutadania, inclosos els infants, en les polítiques locals d’infància i adolescència, construint d’aquesta manera aliances i xarxes de col·laboració amb diferents sectors de la societat a favor de la infància, d’acord amb els principis i normes de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

La signatura la formalitzaran aquest dimecres l’alcalde d’Igualada, Marc Castells i, per part d’Unicef Comitè Catalunya i en representació també del comitè estatal de l’organització, Anna Folch.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

 

  • Compartir