Sou a: Inici / Noticies / Igualada, epicentre del mountain bike per Setmana Santa

Igualada, epicentre del mountain bike per Setmana Santa

Durant tres dies el Parc Central acollirà la competició amb els millors bikers de l'actualitat i un festival lúdic i esportiu per a totes les edats
14-03-2018

Els propers dies 30 i 31 de març i 1 d’abril, Igualada tornarà a rebre, per quart any, la VolCAT, la volta Catalunya amb BTT, nascuda a Igualada el 2004. Aquesta prova atorga punts UCI en la categoria XCS S2. Es tracta d’una cursa per etapes, en què durant els tres dies, corredors professionals i populars, lluiten per aconseguir els seus respectius objectius, obtenir punts pel rànquing UCI o ser finishers d’una gran prova de prestigi internacional. La prova es caracteritza pels seus recorreguts plens de senders a la comarca de l'Anoia, que fan de la prova un autèntic repte en bicicleta de muntanya.

Aquest 14 de març n'han fet la presentació l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, el diretor de la prova, Albert Balcells, el coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, i el subdirector general d’Activitats Esportives del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé.

Ara mateix la VolCAT té ja gairebé mil inscrits, de vint nacionalitats. No obstant, l’organització reserva unes places fins el final, per a gent de la comarca que vulgui participar en una de les tres etapes de la VolCAT. L’etapa recomanada per a provar la VolCAT per primera vegada, és la tercera, la més curta.

I per acabar el cap de setmana de competició, diumenge es donarà la prova Eliminator, en què els 20 millors corredors i les 10 millors corredores participaran per ser l’últim o última en ser eliminats. La sortida i arribada de totes les etapes, com també aquest Eliminator, tindran la sortida i l'arribada al Parc Central d'Igualada, a l'Avinguda Catalunya.

VolCAT Festival· Més enllà de la cursa, VolCAT ha volgut crear un autèntic festival per tots els públics al voltant d’una gran prova ciclista. El festival VolCAT té l’objectiu de fer viure la cursa a les famílies dels participants, i alhora, fer que el ciutadans d’Igualada s’apropin a gaudir de diferents activitats.

Dins del festival, s’hi podran trobar diverses activitats per a tota la família, que permetran gaudir d’una gran experiència ciclista. De totes elles destaquen especialment l'E-Bike i la VolCAT Infantil. El dissabte ala tarda es donarà el tret de sortida a una excursió amb bicicletes elèctriques, que faran el recorregut de la tercera etapa. Al mateix temps, es durà a terme la cursa infantil, en què els més petits seran els protagonistes sobre les dues rodes. Els infants també podran gaudir amb el woodpark, el pumptrack, els inflables, el push bike trial i les activitats de mostra que oferiran els diferents municipis de la comarca, com seran Llegendes de Tous, o taller de flors del Fira Verd de Carme, entre altres.

(*informació via VolCAT)

  • Compartir