Sou a: Inici / Noticies / Igualada es prepara per celebrar Sant Joan

Igualada es prepara per celebrar Sant Joan

L’arribada de la Flama del Canigó, el correfoc i les revetlles de l’Escorxador i la Rambla confeccionen un complet programa d’actes
14-06-2017

Aquest dimecres, 14 de juny, s’han presentat el cartell i el programa d’actes de la Revetlla de Sant Joan a Igualada, un seguit de propostes elaborades conjuntament entre l’Ajuntament i diferents entitats i col·lectius que, per segon any, sumen esforços amb la voluntat d’oferir una nit variada i amb alternatives per a tots els públics.

Hi participen el departament municipal de Promoció Cultural, l’Associació Flama del Canigó, El Foment Casal Popular d’Igualada i l’Associació de Gent Gran, amb la col·laboració també, com és habitual, d’entitats esportives i culturals i de les colles de diables. El disseny del cartell d’enguany és obra de l’il·lustrador Xavier Mula.

Arribada de la Flama del Canigó i correfoc · Com és tradició, el divendres dia 23, cap a les 19h, arribarà la Flama del Canigó, que hauran portat desenes d’atletes i escolars fent relleus des de la Catalunya Nord fins a la capital de l’Anoia. Serà a les 20h, a la Plaça de l’Ajuntament, quan es farà l’encesa del peveter, es llegirà el manifest de la diada i les entitats i representants dels diferents municipis encendran les seves torxes i s’enduran arreu de la comarca aquest foc carregat de simbolisme.

A les 22h, sortint des de la Plaça Sant Miquel tindrà lloc el Correfoc de Sant Joan, coordinat en aquesta ocasió pels Diables d’Igualada i amb la participació del Grup Mal Llamp i els Petits Mal Llamp, els Pixapòlvora d’Igualada i els Diables d’Igualada amb els Petits Diables d’Igualada. Passarà pel c/ Sant Roc, el c/ Sant Sebastià, la Pl. De la Creu, el c/ Nou, la Pl. del Pilar i el c/ del Born, finalitzant a la Pl. Ajuntament.

Revetlles per a tots els públics · A les 21:30h aquells que vulguin sopar a la fresca, ho podran fer a la Rambla Sant Isidre on, amb la Flama arribada des del Canigó, s’encendran brases i tothom que ho desitgi hi podrà preparar el seu sopar. Hi haurà, doncs, servei de barbacoa, taules i cadires a disposició, en una iniciativa que promou El Foment Casal Popular d’Igualada.

El recinte de l’antic Escorxador acollirà, per segon any, la Revetlla Tradicional, coordinada per l’Associació de Gent Gran de la ciutat. Començarà també a les 22h, tindrà l’ambientació que requereix l’ocasió i hi actuarà l’orquestra Gerunda, que compta amb un repertori de prop de cent-cinquanta cançons clàssiques dels anys ’60, ’70 i ’80. Amb l’entrada, que té un preu de 8 euros anticipada i 10 euros la mateixa nit de la revetlla, els assistents gaudiran de cava i coca. Les localitats es poden adquirir prèviament al local de l’associació, al Casal del Passeig.

Finalment, a les 23:30h i a la Rambla Sant Isidre, començarà la revetlla de caire més familiar i jove que promou també El Foment Casal Popular d’Igualada, amb el grup de Les Absentes i el seu directe fresc i festiu gràcies a la fusió de música popular i tradicional, i també amb l’orquestra Raggatunning, que reformula grans hits estivals i sintonies televisives amb sons llatins, tropicals, funkoides i disco. Aquesta proposta tindrà l’accés gratuït.

Més informació AQUÍ.

  • Compartir