Sou a: Inici / Noticies / Igualada es prepara per a viure Sant Jordi

Igualada es prepara per a viure Sant Jordi

Les llibreries i floristeries es concentraran a la Plaça de Cal Font i les entitats se situaran a la Rambla de Sant Isidre
19-04-2017

La celebració de la Diada de Sant Jordi a Igualada comptarà el proper diumenge, 23 d’abril, amb un total de seixanta-set parades a la via pública. D’aquestes, deu corresponen a floristeries, deu a llibreries i quaranta-sis a diferents mitjans de comunicació, autors igualadins i entitats socials, culturals, juvenils o polítiques de la ciutat, que també s’involucraran novament en la festivitat.

Les floristeries i llibreries s’establiran, com és tradicional, a la Plaça de Cal Font, on enguany també hi haurà una carpa dedicada a autors igualadins. Les entitats, de la seva banda, es podran trobar a la Rambla de Sant Isidre, ja que el lateral d’aquesta plaça es troba actualment inhabilitada per obres d’edificació. Enguany, en ser un diumenge, les escoles no han sol·licitat els habituals permisos per vendre roses a les portes de cada centre.

A les 12:30h, la Coral Mixta d’Igualada, amb la Coral Juvenil Xalest, oferiran el Concert de Sant Jordi al Teatre Municipal l’Ateneu, amb les entrades al preu de 8 euros, 7 euros si es compren anticipadament. Les sardanes es faran en aquesta ocasió al Passeig Verdaguer amb c/ Sant Magí, a les 19h, i aniran a càrrec de la Cobla de Tàrrega, coordinades com és habitual per l’Agrupació Sardanista d’Igualada.

Dissabte, activitats a la Biblioteca Central · Diumenge, dia 23, la Biblioteca Central romandrà tancada, però concentrarà les seves activitats al voltant de la lectura i la literatura el dia abans, dissabte 22. Durant tot el matí s’exposaran, en una parada al seu vestíbul, les principals novetats literàries adquirides a l’abril pel que fa novel·la, narrativa juvenil i contes. A les 11:30h, se celebrarà el taller en família Fem punts de llibre, una proposta adreçada a famílies amb nens a partir de 5 anys, a càrrec de Daniel Rio i Judit Vizcaino.

A més, amb la col·laboració de la publicació periòdica Narranación, s’organitza un concurs per triar els millors Microcontes dels seus usuaris, que es publicaran a la web de la Biblioteca i al primer número de la revista, que s’editarà a finals del mes de maig. Finalment, fins el dia 29 d’abril, s’hi pot seguir visitant l’exposició Miguel Hernández: el poeta del poble, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort.

Programació especial de Ràdio Igualada · Com ja ve sent tradicional, un any més l’emissora municipal Ràdio Igualada es traslladarà diumenge a la plaça de Cal Font, davant la Biblioteca Central, per celebrar la diada.

La programació especial començarà a les 10:30h, amb els Moixiganguers d’Igualada, que oferiran un programa dedicat a la Diada d’Aniversari de la colla, que tindrà lloc el mateix diumenge al migdia. En finalitzar aquest espai, començarà el programa especial de Sant Jordi, dedicat als protagonistes de la jornada: autors locals, floristes, llibreters i la gent que passegi per la plaça. En el transcurs del programa es farà també en directe el sorteig d’una tauleta digital entre tots els participants al Joc del Comerç de La Mostra d’Igualada.

A la tarda, de 16 a 18h, la música serà protagonista amb David Argente i David Farré, del programa Retard Partie On Air. La programació especial amb motiu de Sant Jordi arribarà al seu punt i final amb un programa conduït pel col·laborador habitual de l’emissora, Antoni Defebrer. Ràdio Igualada es pot escoltar al 103.2 FM, al web www.radioigualada.cat o a través de l’aplicació per a dispositius mòbils IgualApp.

  • Compartir