Sou a: Inici / Noticies / Igualada es prepara per al Dia Internacional de la Dansa

Igualada es prepara per al Dia Internacional de la Dansa

Els actes arrenquen el proper dimarts, 12 d’abril, amb la representació d’El Quixot a l’Ateneu, representat pel Ballet de Moscou.
05-04-2016

El 29 d’abril, recordant el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), figura clau de la renovació del llenguatge coreogràfic, la UNESCO va convertir aquesta data en el Dia Internacional de la Dansa. A Igualada, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament ha preparat novament per aquest 2016 propostes ben variades, aprofitant aquesta oportunitat per a donar a conèixer el treball d’aquelles escoles i entitats que practiquen la dansa, amb l’objectiu d’acostar aquest vessant escènic al màxim públic possible.

Per obrir els actes i coincidint també amb el quatre-cents aniversari de la mort de Miguel de Cervantes –que esmentava Igualada en una de les seves Novelas ejemplares–, el Ballet de Moscou posarà en escena El Quixot el proper dimarts, 12 d’abril, a les 20:30h, al Teatre Municipal l’Ateneu.

Un altre esdeveniment important per la ciutat aquest 2016 és el 75è aniversari de l’Agrupació Folklòrica Igualadina, que estrenarà dues coreografies de danses d’arrel tradicional: Vida i costums i Tossa 1914, un magnífic espectacle que es durà a terme el dia 30 d’abril, a les 21h, al Teatre Municipal l’Ateneu.

El Dia Internacional de la Dansa es fa major d’edat amb un gran acte central, com és la 18a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, que es durà a terme al Teatre Municipal l’Ateneu el proper diumenge, 1 de maig, a les 18h. Una activitat que mostrarà el treball coreogràfic de les escoles de dansa del municipi, com també de diferents escoles convidades d’altres indrets, que permetran conèixer les seves darreres novetats.

Las muchas, de Mariantònia Oliver, comptarà amb la col·laboració de dones més grans de 70 anys de la ciutat  i permetrà veure que els cossos envellits i fràgils reclamen una visibilització que té a veure amb la seva vitalitat i llibertat. Una proposta innovadora de dansa contemporània que es podrà veure el dissabte, 7 de maig, a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu.

Per als  petits i no tan petits, el dia 15 de maig a les 19h, s’escenificarà una versió lliure de la novel·la de Jules Verne, Viatge al centre de la terra, amb la dansa de  Roseland Musical i les imatges de Franc Aleu. I també seran petits els infants dels diversos esbarts i grups de dansa que participaran a la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils Catalònia, el diumenge, 8 de maig, també a les 12h al Teatre Municipal.

Per cloure el programa d’activitats, un dels referents de la dansa del país, el director i coreògraf Ramon Oller, oferirà una masterclass oberta a les persones interessades, el 22 de juliol al pati del Museu de la Pell.

  • Compartir