Sou a: Inici / Noticies / Igualada es prepara per la setmana de la Prevenció de Residus amb dos tallers gratuïts: un de reparació d’aparells elèctrics i un altre d’arranjaments de roba

Igualada es prepara per la setmana de la Prevenció de Residus amb dos tallers gratuïts: un de reparació d’aparells elèctrics i un altre d’arranjaments de roba

Es tracta de dos serveis que ofereix la Diputació de Barcelona per arranjar i transformar peces de roba i per reparar objectes que no funcionen
10-11-2021

L’Ajuntament d’Igualada ofereix dos tallers gratuïts per a tothom per a fomentar la reparació i durabilitat de les coses en el marc de la Setmana de la Prevenció de Residus que se celebra del 20 al 28 de novembre. Així, el dimecres 17, de les 10 a les 13 hores, es podrà trobar al carrer de Vic, davant dels paradistes de fruita i verdura del Mercat de la Masuca dues furgonetes mòbils; la Didaltruck i la Reparatruck.

A la Reparatruck s'ensenyarà als participants a reparar els seus artefactes espatllats per a evitar que acabin en les escombraries abans d'hora, generant residus. Els tècnics facilitaran als qui s'acostin amb els seus petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes avariades tant les eines necessàries per a tornar a posar-los en marxa com l'orientació i la formació per a fer-ho.

La generació de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) creix any rere any i té un impacte ambiental important. Sovint contenen substàncies perilloses per al medi, que poden contaminar sòls i aigües subterrànies, i per a la salut de les persones, així com materials que són escassos a la natura i que tenen un alt valor econòmic. Per això, és important poder allargar la vida útil d’aquests aparells tant com sigui possible, i al final de la vida útil portar-los als punts verds per gestionar-los correctament.

D’altra banda, la Didaltruck, és un vehicle amb una costurera, les eines i els mitjans necessaris per poder portar a terme els arranjaments o les transformacions. L'objectiu és promoure la reparació i la reutilització, fomentant el canvi d'hàbits de consum per allargar la vida útil de la roba. Es podran reparar o reconvertir peces de roba amb l'ajuda dels mitjans i els coneixements que ofereix aquest servei mòbil.

 

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “iniciatives com la Didaltruck i la Reparatruck ens ajuden a fomentar la prevenció de residus i la sensibilització ambiental, grans reptes de la nostra societat actual”. Els dos projectes compten amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

 

  • Compartir