Sou a: Inici / Noticies / Igualada estrena càmera d''El Temps' a la Plaça de l'Ajuntament

Igualada estrena càmera d''El Temps' a la Plaça de l'Ajuntament

Amb aquesta ja són 42 les càmeres de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que mostren imatges en directe des de diferents indrets
10-04-2018

Igualada estrena, demà dimecres, una nova càmera paisatgística a l’edifici de l’Ajuntament, que permetrà oferir imatges en temps real de la ciutat als espais d’El Temps de Televisió de Catalunya. Estarà orientada principalment cap a Ponent, amb una perspectiva que permetrà veure la Plaça de l’Ajuntament, les teulades del nucli històric i la Tossa de Montbui. Aquest dimarts, 10 d’abril, n’han fet la presentació l’alcalde, Marc Castells, i el meteoròleg Francesc Mauri. Els han acompanyat el meteoròleg titular de l’Observatori de Pujalt i els integrants de la Xarxa d’Observadors Meteorològics a Igualada, Santa Margarida de Montbui i La Llacuna.

La instal·lació de la càmera s’ha fet gràcies a un conveni de col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ajuntament d’Igualada, que també n’ha facilitat l’emplaçament al mateix edifici consistorial. La nova càmera està controlada remotament i pot captar imatges a 360º del seu punt d’emplaçament, en alta definició (HD) i amb format 16/9. Té una sortida de vídeo en streaming que es transporta, via xarxa, a les instal·lacions de Sant Joan Despí, on s’integra a la resta de les fonts de senyal per a la producció i emissió dels continguts.

Marc Castells ha afirmat que “accions com aquesta contribueixen a situar Igualada al mapa de capitals destacades del nostre país” i ha apuntat que “en el cas d’Igualada, la càmera d’El Temps no oferirà només una imatge paisatgística atractiva, que ho serà, sinó que permetrà mostrar una plaça molt viva, una plaça que bull d’activitat al llarg de tot l’any”. Francesc Mauri ha explicat que, en les càmeres de nova instal·lació com aquesta, TV3 ha buscat “una imatge que mostri alhora ciutat i cel, que no siguin ni del tot urbanes ni del meteorològiques i que les puguem fer servir tant de dia com de nit; la de la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada és un exemple perfecte d’això”.

Les càmeres d’El Temps · Amb aquesta ja són 42 les càmeres que cada dia mostren imatges en directe des de diferents punts de Catalunya, repartides territorialment per cobrir gairebé totes les comarques. Les imatges captades apareixen cada dia en la informació meteorològica de TV3, al 3/24 i als mitjans digitals de la CCMA.

Les imatges proporcionades per les càmeres paisatgístiques de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals es poden consultar a través d'aquest WEB.

  • Compartir