Sou a: Inici / Noticies / Igualada estrena dos nous elements divulgatius a les Guixeres amb una caminada guiada

Igualada estrena dos nous elements divulgatius a les Guixeres amb una caminada guiada

Els dos nous punts es troben al recorregut de l’Anella Verda i expliquen la formació i la història d’aquest emplaçament natural de la ciutat
05-07-2021

L’Ajuntament d’Igualada ha col·locat dos nous elements divulgatius a les  Guixeres per tal d’explicar l’origen d’aquest emplaçament i els usos que n’ha fet la ciutat. Es tracta de dos marcs de ferro que s’han instal·lat en dos punts diferents del recorregut de l’Anella Verda que transcorre per les guixeres, un d’aquests punts detalla quin és l’origen natural del guix d’ aquest emplaçament i l’altra fa referència a l’ús s’ha fet d’aquest material al llarg de la història.

La presentació d’aquests elements divulgatius s’ha fet aquest dijous 1 de juliol amb una caminada guiada en la què hi han participat més d’una trentena de persones. La caminada ha comptat amb una explicació del president del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, Xavier Barberà, que ha fet referència a l’origen de les guixeres, un procés que va iniciar-se fa uns 37 milions d'anys, quan Igualada i la conca d'Òdena estaven cobertes per les aigües de l'oceà Atlàntic. Els sediments acumulats durant segles en aquesta zona van acabar convertint-se en el guix que coneixem actualment.

La caminada ha comptat amb la participació de Marc Castells, alcalde d’Igualada, acompanyat de diversos regidors del consistori i  d’un dels ideòlegs d’aquests punts informatius, Francesc Farrés. La ruta ha acabat al mirador de Montserrat situat al tram de l’Anella Verda de les Guixeres des d’on els participants han pogut veure tota la ciutat d’Igualada.

  • Compartir
Pertany a: