Sou a: Inici / Noticies / Igualada estrena el seu circuit inclusiu

Igualada estrena el seu circuit inclusiu

Amb la posada en marxa d’aquest traçat, Igualada se suma a la trentena les viles que ja compten amb circuits d’aquestes característiques.
13-02-2016

Aquest dissabte, 13 de febrer, s’ha dut a terme la inauguració a Igualada del seu primer circuit inclusiu Sumant Capacitats. El traçat, dividit en dues rutes –la Rosa i la Blava– de diferent dificultat i d’uns 2,5 quilòmetres cadascuna aproximadament, està dissenyat per a fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure a les persones amb diversitat funcional, aquelles que, per exemple, pateixen ceguesa, sordesa, limitacions de mobilitat o dificultat intel·lectual o mental. L’activitat física i el contacte amb la natura són considerats dos elements molt positius per a la millora de la seva qualitat de vida.

L’acte ha consistit en una cursa no competitiva, que ha permès tothom descobrir aquest nou circuit, a la zona del Pla de la Massa, que té la seva sortida a tocar de l’Estadi Atlètic i el complex esportiu Infinit. Hi han participat unes dues-centes persones de totes les edats, moltes d’elles amb necessitats especials, acompanyades de les seves famílies i les entitats locals que vetllen dia a dia pel seu benestar. Tots han rebut una samarreta commemorativa amb el lema “Sumant capacitats” i, a l’arribada, se’ls ha lliurat una medalla de xocolata i un diploma.

Hi han pres part també l’atleta i esquiadora igualadina Laura Orgué, que ha apadrinat la iniciativa; Anna Vives, Marc Vives i Eduard Jornet, representants de la Fundació Itinerarium, impulsora del projecte; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; el diputat al Congrés, Carles Campuzano; la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich, altres regidors del consistori igualadí i alcaldes de la Conca d’Òdena.

Amb la posada en marxa d’aquestes rutes, Igualada se suma a la trentena les viles i ciutats que ja compten amb circuits d’aquestes característiques: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Berga, Premià de Dalt, Sitges i Llívia en són bons exemples a casa nostra i, fora de Catalunya, se’n poden trobar també a València, Madrid, Venècia, Buenos Aires o Santiago de Xile.

Els circuits inclusius a la natura, amb el suport de la Diputació de Barcelona, són una iniciativa de BOX21 de la Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la pràctica de l’esport, corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats. Són recorreguts adaptats i senyalitzats permanentment, que permeten els seus usuaris descobrir indrets dels seus municipis que, d’una altra manera, probablement no haurien pogut gaudir.

IMATGES DE LA PASSEJADA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

RESUM EN VÍDEO A CONTINUACIÓ:

  • Compartir