Sou a: Inici / Noticies / Igualada ha rebut representants institucionals de les ciutats agermanades amb la ciutat, aquest cap de setmana

Igualada ha rebut representants institucionals de les ciutats agermanades amb la ciutat, aquest cap de setmana

La trobada ha comptat amb membres dels consistoris de les ciutats de Lecco, Guimaraes, Aksakovo i Mont-Luçon
22-11-2021

Aquest cap de setmana, diversos representants institucionals de les ciutats agermanades amb Igualada han visitat la capital de l’Anoia en una trobada conjunta de coneixement i treball. Els assistents han aprofitat aquesta cita per enfortir lligams entre les ciutats i per conèixer de prop Igualada i la cultura catalana.

La trobada ha comptat amb representants de les quatre ciutats agermanades amb Igualada: Lecco (Itàlia), Guimaraes (Portugal), Aksakovo (Bulgària) i Mont-Luçon (França). Dissabte al matí, s’ha fet un acte de benvinguda a tots els representants de les ciutats a la Sala de Plens de l’Ajuntament Igualadí. Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha saludat a les diverses delegacions i ha valorat molt positivament les sinèrgies que han sorgit i seguiran sorgint en diversos projectes d’intercanvi amb les ciutats agermanades. Castells també ha celebrat que la situació actual hagi permès tornar a reprendre aquestes trobades després de la complexa situació provocada per la Covid que ha aturat les visites durant dos anys.

Després de la la rebuda institucional les diverses delegacions de les ciutats agermanades han visitat el nou edifici de l’Igualada Fashion Lab que va inaugurar-se la setmana passada. El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, ha estat l’encarregat de mostrar les instal·lacions d’aquest hub per la innovació i la formació tèxtil. Marcè ha ensenyat als visitants les aules, el taller de maquinària i la sala de mostres. També ha explicat als representants institucionals la importància històrica de l’edifici fabril on es troba aquest equipament, l’antiga fabrica Vives Vidal que va ser un dels puntals de la indústria del gènere de punt a la ciutat. Ara aquest nou equipament serà un revulsiu per la formació en aquest sector i una clara aposta per la internacionalització i la innovació en la producció. Seguidament s’ha fet una visita a Monsterrat per descobrir part de la història i tradició de Catalunya.

Diumenge els representants de les ciutats agermanades han acompanyat als membres del consistori a la 26a entrega dels Premis Ciutat Igualada que ha tingut lloc al Teatre Muncipal de l’Ateneu Igualadí.  

  • Compartir