Sou a: Inici / Noticies / Igualada i Montluçon, ciutats agermanades

Igualada i Montluçon, ciutats agermanades

Montluçon es converteix en la quarta ciutat agermanada amb la capital de l’Anoia, juntament amb Lecco, Guimaraes i Aksakovo
26-08-2017

Les ciutats d’Igualada i Montluçon han formalitzat aquest dissabte, 26 d’agost, el seu agermanament. Coincidint amb la Festa Major de la capital de l’Anoia, una delegació del consistori francès s’ha desplaçat a Catalunya i els dos alcaldes, Marc Castells i Daniel Dugléry, han signat el protocol que unirà des d’ara els dos municipis.

Amb aquest compromís, Montluçon esdevé la quarta ciutat agermanada amb Igualada, afegint-se a la portuguesa Guimaraes, a la italiana Lecco i a la búlgara Aksakovo. Castells valora aquesta nova relació com “un repte il·lusionant” i avança “la voluntat d’explorar ben aviat col·laboracions en àmbits tan diversos com la cultura, els esports o l’empresa”. De la seva banda, Montluçon també estava fins ara agermanada amb Hagen (Alemanya), Leszno (Polònia) i Antsirabe (Madagascar).

Montluçon és un municipi d’una dimensió molt similar a Igualada, amb uns 38.000 habitants i està situada prop de Llemotges, al departament de l’Alier i a la regió d’Alvèrnia-Roina-Alps. La travessa el riu Cher, un afluent del riu Loira.

Com Igualada, els seus orígens es remunten a l’Edat Mitjana, concretament al segle XI i, per això, bona part dels seus atractius turístics i patrimonials daten d’aquells segles, com el Castell dels Ducs de Borbó, l’església de Notre-Dame o el seu nucli històric, entre altres.

Tot i que històricament es va distingir per la mineria, el vidre i la siderúrgia, actualment concentra la seva activitat econòmica fonamentalment en les indústries química i electrònica, amb plantes de companyies destacades com Dunlop o Sagem. Compta també amb una destacada presència d’equipaments culturals i esportius i, en aquest darrer àmbit, el rugbi és precisament un dels esports més seguits i practicats a la vila.

  • Compartir