Sou a: Inici / Noticies / Igualada impulsa el PLACI, un “full de ruta” per a la tasca a favor de la de inclusió social de tota la ciutadania

Igualada impulsa el PLACI, un “full de ruta” per a la tasca a favor de la de inclusió social de tota la ciutadania

11-11-2020

L'Ajuntament d'Igualada treballa en el desenvolupament i implementació del Pla Local d'Acció Comunitària Inclusiva (PLACI), que va ser aprovat, per unanimitat, en la darrera sessió del Ple municipal. La tinenta d’alcalde Carme Riera ha explicat durant la seva presentació que aquest instrument aplega una sèrie de propostes destinades a treballar la inclusió social i definir una estratègia global de ciutat. Es tracta, doncs, d’integrar les diferents iniciatives que hi ha platejades pels diferents agents que treballen en aquest àmbit “per arribar a aconseguir que tots els ciutadans d’Igualada puguin participar plenament de la vida activa de la ciutat i puguin gaudir d’unes condicions de vida satisfactòries”.

Riera ha explicat que l’Ajuntament, a través de Serveis Socials, fa temps que està desenvolupant iniciatives en el camp de la inclusió, amb un pla local que es va endegar el 2012. Així mateix, la regidora ha destacat que “a Igualada disposem d’una xarxa per la inclusió, formada per més de trenta entitats que fan una feina excel·lent, i que és un espai participatiu i deliberatiu, que ha estat l’origen de moltes de les propostes recollides en el PLACI”.

El que ara es fa, doncs, significa un pas endavant en la tasca que ja s’ha dut a terme. Aquest impuls compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, institució a la qual ara fa un any es va demanar el suport tècnic per a l’elaboració del Pla. Riera ha volgut destacar que el contingut del PLACI “és fruit de la reflexió i del treball conjunt. És, doncs, un treball en xarxa i és també un treball transversal, perquè impacta en diferents departaments de l’Ajuntament”.

El document, “que defineix de forma exhaustiva un full de ruta per al municipi”, ha estat consensuat per tots els agents implicats i s'estructura en sis línies estratègiques, la suma de les quals es concreten en 28 objectius i 57  accions.

  • Compartir