Sou a: Inici / Noticies / Igualada incorpora dos educadors socials de carrer

Igualada incorpora dos educadors socials de carrer

Aquests professionals, que complementen la tasca feta des de la policia, se situen en punts on s’han detectat grups de joves amb dinàmiques que generen incivisme
28-09-2022

De forma conjunta, els departaments d’Acció Social i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada han posat en marxa el projecte “A peu de carrer” que consisteix en la incorporació de dos educadors socials que treballaran en els espais i punts de la ciutat on s’hi concentren determinats grups de joves amb unes dinàmiques que generen incivisme i problemes de convivència en l’espai públic. Aquests dos educadors ja fa uns dies que són en aquests punts de la ciutat, intervenció consisteix en apropar-se a aquests joves i crear un vincle de confiança per tal que puguin conèixer els equipaments i serveis de la ciutat.

Carlota Carner, tinent d’alcalde i regidora de Joventut ha explicat que aquesta és una “mesura proactiva i preventiva que vol fomentar el civisme i el respecte per l’entorn i la comunitat alhora que dona a conèixer a aquests joves els serveis i equipaments que tenen a l’abast i que poden utilitzar.

Aquesta una iniciativa neix arrel d’un treball previ que s’ha fet per tenir una diagnosi, que va derivar a la realització d’una taula de convivència transversal formada per diferents departaments de l’Ajuntament d’Igualada.

Carner ha recordat que “la presència policial de vigilància als carrers és imprescindible, i de fet s’ha vist notablement incrementada en els darrers mesos”. Carner ha especificat que “els dos educadors socials d’aquest projecte són dues figures que complementen aquesta tasca des d’una visió més socioeducativa i amb contacte directe amb els joves”.

La regidora de Joventut ha volgut deixar clar que “l’espai públic és per tothom i aquest és un projecte que vol anar a l’arrel per prevenir situacions de conflicte i minimitzar les incidències, i al mateix temps, donar una resposta eficient a les necessitats detectades pels propis joves”.

  • Compartir