Sou a: Inici / Noticies / Igualada inicia el procés per convertir en públic el servei d’aigua

Igualada inicia el procés per convertir en públic el servei d’aigua

20-11-2019

Aquest dimarts s’ha celebrat la sessió ordinària del mes de novembre del Ple municipal, en què s’ha aprovat iniciar el procediment que té per objectiu l’assoliment de la titularitat pública del servei d’abastament d’aigua a la ciutat d’Igualada. El punt que regula el procediment va ser aprovat amb els vots a favor de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i amb els vots en contra d’Esquerra Republicana i Poble Actiu. El text final, que preveu la creació de la comissió d’estudi encarregada de la redacció de la memòria justificativa del procediment, inclou una esmena presentada pel grup d’Igualada Som-hi que proposava la creació, també, d’una comissió sectorial de l’aigua en què tinguin cabuda les entitats Aigua és Vida, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i CCOO i totes aquelles altres entitats que tinguin un interès destacat en aquesta matèria.

El Ple ha refusat, en canvi, dues esmenes presentades pels grup d’Esquerra Republicana i Poble Actiu que proposaven que la comissió d’estudi inclogués un representant de l’entitat Moviment per l’Aigua i un representant de la PAH.

La comissió d’estudi que s’ha de constituir estarà integrada per sis representants dels grups municipals, sis tècnics de l’Ajuntament i un representant de cada consell territorial de districte de la ciutat, en representació dels usuaris.

El Ple també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, l’atorgament de subvencions per a la restauració de façanes i d’ajuts a entitats sense ànim de lucre per a projectes i activitats d’interès social.

En l’apartat d’Hisenda, s’ha aprovat sense cap vot en contra la bonificació de l’impost sobre construccions a favor del Taller Àuria, SCCL per les obres de condicionament de l’entrada de les instal·lacions del taller. També s’ha aprovat la mateixa bonificació a favor de MIPS, Fundació Privada, per les obres de reforma de l’edifici d’assistència sanitària, si bé en aquest cas la sol·licitud ha tingut el vot en contra de Poble Actiu i l’abstenció d’Esquerra Republicana.

Mocions

En la part no resolutiva, el Ple ha aprovat el Manifest pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, que ha tingut els vots favorables de tots els grups, tret de Ciutadans, que es va abstenir.

El Ple s’ha tancat amb el debat de tres mocions. La primera, de suport a l’anul·lació de l’ordre del TSJC de protegir les seus judicials amb els Mossos d’Esquadra, ha estat presentada per Junts per Igualada i ERC i ha tingut el suport d’Igualada Som-hi, l’abstenció de Poble Actiu i el vot en contra de Ciutadans.

La segona moció, presentada pels tres grups independentistes, era de suport al manifest presentat per diverses entitats sobiranistes d’Igualada contra la violència policial exercida durant les protestes en contra de les sentències del Suprem. S’ha aprovat amb l’abstenció d’Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans.

Finalment, Igualada Som-hi ha presentat una tercera moció que proposava demanar explicacions al Departament d’Afers Socials de la Generalitat en relació amb el lloguer de l’edifici Cíclope d’Igualada, que ha d’acollir la seu del Servei d’Ocupació de Catalunya. El text ha rebut el suport de Junts per Igualada i l’abstenció d’Esquerra Republicana, Poble Actiu i Ciutadans.

 

 

  • Compartir